הרעת תנאים

  • עבודה בחברת אבטחה
    דורי | 24/03/2008 17:48

    שלום רב, אני עובדת במפעל אלקטרוניקה במחלקת ביטחון ואני מועסקת ע"י חברת אבטחה. הגעתי לעבודה זו דרך מודעה בעיתון והקב"ט של המפעל ערך לי את הראיון וקיבל אותי לעבודה ולא אף נציג מחברת הביטחון. אני התחלתי ללמוד השנה, והקב"ט תמך בי והסכים להשאיר אותי בעבודה למרות לימודיי. חברת הביטחון ידעה גם כן שאני לומדת ולא אמרה דבר. היום לאחר שנה וחמישה חודשים של עבודה, החליט הקב"ט שאינני מתאימה לעבודה, היות ואני זמינה רק 3 ימים בשבוע לעבודה. (וזאת לאחר שבועיים של "התלבטויות" כן מתאימה לא מתאימה). חברת הבטחון לא מסכימה לתת לי מכתב פיטורין ולשלם לי פיצויים כי לדבריהם "אנחנו לא פיטרנו אותך". הם אמרו לי שיש לי 2 אפשרויות: האחת, להשאר בעבודה, למרות שהקב"ט לא מוכן לקבל אותי (אני לא הבנתי את האפשרות הזאת...) ושנייה, לעזוב לבד והכי הרבה שהם יוכלו לעשות עבורי זה לשלם לי את ימי החופשה שנותרו לי. אני כמובן לא הסכמתי. אמרתי להם שאני הגעתי לעבודה כי המפעל נמצא בעיר בו אני גרה ושאני לא מוכנה לעבור למקום עבודה מחוץ לעיר (שהם ניסו להציע לי) ואף רמזו לי שזה לא יהיה באותו שכר. (הם אמרו לי אם את רוצה את אותם התנאים אז תעבדי כמו בהתחלה, דהיינו משרה מלאה). בשיחה שלי עם אחד המנהלים, הוא אמר לי להתייעץ עם עו"ד בנושא.... לשם הפחדה... הייתי רוצה לדעת האם הם יכולים לכפות על לעבוד במקום אחר שהוא מחוץ למקום מגוריי? והאם הם יכולים לנהוג כפי שהם נוהגים? ומה אני יכולה לעשות במקרה זה. תודה מראש, דורי

    • הרעת תנאים
      עו"ד דרור חייק | 25/03/2008 10:11

      שלום רב, ראשית, מעסיקך יכול לנייד אותך בהתאם לצרכיו, וכל זאת באופן סביר והוגן. את מתארת מצב בו נדרש להם במקום שומר במשרה מלאה ואילו את יכולה לעבוד במשרה חלקית בלבד העברתך אל מחוץ לעיר, גם אם נעשית כניסיון לשבור אותך, אין משמעותה בהכרח הרעת תנאים שכן כל דבר נבדק לגופו של עניין אני מציע לך להתייעץ עם עו"ד שיבדוק את המקרה לעומק בכבוד רב דרור חייק, עו"ד