פוליגרף

  • סעיף בדיקת פוליגרף בהסכם עבודה
    מייקי | 18/03/2008 17:48

    שלום רב, אני מועמד לתפקיד רגיש בחברה ובהסכם העבודה שהוצע לי היה סעיף שמתיר למקום העבודה לערוך בדיקות פוליגרף מעת לעת. אשמח לשמוע מה המצב המשפטי בעניין

    • פוליגרף
      עו"ד רענן קריב | 19/03/2008 11:28

      מדובר בסוגיה לא פשוטה. אין מניעה חוקית לדרוש זאת. אין חובה לעבור בדיקת פוליגרף. מצד שני, אין חובה להעסיק... אני בספק אם עובד שלא יתקבל כי סירב לעבור בדיקה יוכל לכפות את עצמו על המעסיק. יכו להיות משפט מעניין, אבל אם אופי התפקיד והמוסד רגישים במיוחד ייתכן שהדרישה תוצדק. כאמור, אין תשובה חד משמעית.