מספר אישי

  • האם חוקי לבקש מספר אישי צבאי במקום עבודה?
    שי | 13/03/2008 17:11

    שלום רב אני הלכתי לראיון עבור חברת שליחויות מוכרת בארץ למשרת שליח עברתי יום התרשמות בחברה לאחר מכן נדרשתי למלא טפסים שבהם מילאתי מספר תעודת זהות ומספר רישיון נהיגה וכן הלאה.. המנהל ביקש ממני למלא את המספר האישי שלי הצבאי לא הסכמתי לתת ולא הסכימו לקבל אותי בגלל זה השאלה שלי היא כזאת,האם זה חוקי לא לקבל עובד על סמך שירות צבאי ועל מספר אישי שאני לא מעוניין לתת ? תודה

    • מספר אישי
      עו"ד רענן קריב | 13/03/2008 17:16

      חוק שוויון הזדמנויות בעבודה אוסר עלמעסיקים פוטנציאליים לדרוש את הפרופיל הצבאי. החוק אינו מתייחס למספר אישי. ניתן להתייחס לכך בשתי דרכים הפוכות: ה שלא נאסר במפורש מותר (עצם השירות או מספר אישי), או ההיפך - המעסיק לא אמור להתעניין בשירותו הצבאי של המועמד. אין תשובה חד משמעית בעניין זה.