זכויות עצמאית - לא בבית ספרנו

  • עצמאית
    אירית | 13/03/2008 12:58

    שלום רב, אני עצמאית והייתי רוצה לדעת האם בתור עמצאית יש לי זכויות? לדוגמא, אני בהריון, והייתי רוצה לדעת האם מקום שלו אני נותנת את השירות רשאי "לפטר" אותי 3 חודשים לפני הלידה או לחילופין להרע לי בתנאים? אשמח לדעת איםה אוכל לקרוא יותר על זכויות או אי זכויות של עצמאים. תודה אירית

    • זכויות עצמאית - לא בבית ספרנו
      עו"ד רענן קריב | 13/03/2008 13:43

      דיני העבודה אינם עוסקים בעצמאים אלא בעובדים שכירים שלהם יחסי עובד מעביד עם המעסיק. לעצמאים יש את דיני החוזים הרגילים. אין כללים מיוחדים לגבי ביטול חוזה או הפרת חוזה (כמו בדיני העבודה). כל עורך דין אזרחי יוכל לתת מענה ספציפי לשאלות ספציפיות. לעניין ביטוח לאומי פני לפורום ביטוח לאומי.

    • אולי יש לך סיכוי
      עו"ד דוד צורי | 13/03/2008 22:08

      הגם שאת מגדירה את עצמך כעצמאית יתכן ותנאי העבודה שלך עם אותו מקום מקימים את התנאים שנקבעו בפסיקה לכך שבפועל יש לראות בהתקשרות בינכם כהתקשרות שמקיימת יחסי עובד מעביד. את זה את צריכה לבדוק באופן פרטני עם עו"ד שמתמחה בדיני עבודה - צריך לבדוק טוב טוב את הנסיבות המדוייקות ולכן זה לא מתאים לבירור בפורום אלא בפגישת ייעוץ עם עו"ד. היות והנושא אינו פשוט כ"כ (יש הרבה פסיקות שונות בנושא) ממליץ להתייעץ עם עו"ד שבאמת מומחה בדיני עבודה.