נ.ב סה"כ עבדתי בחברה כמעט 4 חודשים

  • הלנת שכר
    שלי | 11/03/2008 20:00

    שלום! שמי שלי ואני בת 21.עבדתי למעלה מ3 חודשים במכירות של כרטיסי אשראי. המשכורת היתה בהתאם לכמות המכירות. לאחר חודשיים וחצי החלטתי להתפטר. יידעתי את מעסיקיי שבועיים מראש אך הם טענו שלפי חוק עליי ליידע אותם חודש מראש ולכן נשארתי שבועיים נוספים. כשקיבלתי את תלוש המשכורת האחרון ראיתי שלא שילמו לי את הפרמיה ( כ-1500 ש"ח) זאת למרות שבחוזה אני חתומה שלמשכורת יחס ישר למכירותי באותו חודש. ברצוני להוסיף כי שותפתי לעבודה אשר רצתה גם כן להתפטר נעשה אותו הדבר בדיוק . כבר למעלה מחודשיים אני בקשר עם החברה אך ללא הועיל. אני מועברת לעשרות פקידות, מנהלים, מנהלי חשבונות אשר ממשיכים להעביר אותי מאחד לשני.בנוסף לכך ביצעתי שבוע מילואים בתקופה בה הועסקתי והייתי חולה כשלושה ימים עליהם יש לי אישור רפואי . מעסיקיי מסרבים לשלם לי הן על ימי המילואים והן על ימי חופשת המחלה. שקלתי להגיש תביעה נגד החברה אך ישנן שתי בעיות: 1.ההוכחה היחידה למכירות שלי הן טפסים שקיימים בחברה ואינן ברשותי . לכן אין לי שום הוכחה על המכירות שביצעתי. 2.גם אם אכן אזכה בתביעה - עלות העורך דין תהייה גבוהה מה"רווח". לכן רציתי לשאול האם יש טעם בתביעה? בעיקר כשאין לי הוכחה למכירותי ומדובר בסכום יחסית נמוך. תודה.

    • נ.ב סה"כ עבדתי בחברה כמעט 4 חודשים  לת
      שלי | 11/03/2008 20:02

      • הלנת שכר
        עו"ד רענן קריב | 11/03/2008 21:22

        קודם כל, חבל ששאלת על משך ההודעה המוקדמת בה את חייבת רק אחרי שהתפטרת. אילו שאלת בזמן, היית יודעת שעלייך לתת הודעה מוקדמת של 4 ימים ולא יותר. ואז גם קרוב לודאי שהיית מקבלת עצה להמתין עם ההתפטרות עד שתקבלי את כל המגיע לך או כמעט את כולו. בסדרי גודל כאלה אכן אין הצדקה להיות מיוצגת ע"י עו"ד, אבל את יכולה להגיש לבד תביעה ולהיעזר או בקלינקות של סטודנטים למשפטים, או בשי"ל או בקו לעובד. תמצאי אותם באינטרנט.