מורכב מדי

  • האם מעסיק רשאי לשנות הסכם עבודה לאחר שהעובד התחיל את עבודתו?
    מיכל | 09/03/2008 18:41

    שלום לעו"ד רענן קריב, אומנם, המקרה שלי ספיציפי...אבל, הוא נוגע לאנשים רבים. כך, שאודה לך אם תוכל לענות לי ככל שניתן. בנוסף, אודה לך, אם תוכל לשלוח לי קישור לאתר אינטרנט העוסק בשינוי של תנאי/חוזה העסקה. ובכן, אני מורה חדשה, שהתחלתי את עבודתי ב-1 לספטמבר 2007. עם קבלתי לעבודה, קיבלתי ממשרד החינוך (שהוא המעסיק שלי) הסכם עבודה (כלומר, הסכם שלפיו, אני אמורה לעבוד מספר מסויים של שעות, בהיקף משרה חלקי). יש לציין, שהחוזה שניתן לי (= כמות שעות הוראה ושהייה בבי"ס ביחס להיקף המשרה)- הינו על פי הסכם שהיה קיים במשך שנים רבות עד לשנה זו. כידוע, משרד החינוך חתם על הסכם (שנקרא: "אופק חדש") עם הסתדרות המורים. ההסכם נחתם (חלקית) רק בחודש דצמבר 2007. ולמרות, תנאיו הגרועים, מחוייבים אליו כל המורים החדשים במערכת (למורים הותיקים ניתנה זכות בחירה אם להצטרף להסכם או לא). ( הערה חשובה: הסכם זה טרם נחתם סופית! אבל, בכל זאת, המורים החדשים מחוייבים לעבוד לפיו). כאמור, איש לא יידע אותי מראש שצפוי להיחתם הסכם שכזה, ושבמשך השנה יהיה עליי לעבוד במסגרת שונה מזו שעליה התחייבתי. ואכן, עבדתי במשך חצי השנה האחרונה לפי ההסכם שסוכם בספטמבר ולא עפ"י ההסכם החדש ("אופק חדש")אף על פי , שקיבלתי מקדמה במשכורת שנקראת: "מקדמה על חשבון אופק חדש". (ואיש לא דרש ממני לעבוד אחרת). כיום, חצי שנה לאחר תחילת עבודתי כמורה, אני נדרשת לעבוד שעות נוספות על אלו שעבדתי עד כה, בטענה ששולמו לי (בכל אחת מהמשכורות) מקדמות שכר בגין ההסכם החדש, ועליי להחזיר שעות שכביכול אני מחוייבת אליהם על פי החוזה החדש. השאלות שלי: א. האם שינוי בתנאי העבודה ו/או כפיה של הסכם חדש לאחר תחילת העבודה הינם קבילים וחוקיים? (שוב, ההסכם טרם נחתם סופית) ב. האם יש למשרד החינוך זכות לדרוש ממני להשלים שעות, אף על פי שלא נדרשתי להן (לא ע"י מנהלת ביה"ס ולא ע"י משרד החינוך) עד כה? ג. האם משרד החינוך רשאי לנכות משכרי את המקדמות ששולמו לי עד כה, רק בגלל שלא עבדתי בחצי השנה החארונה לפי השעות של ההסכם החדש? ד. האם בכלל ניתן לחייב מורה חדש לעבוד לפי חוזה חדש, שטרם נחתם כלל? אודה על תשובתך לכל שאלותיי

    • מורכב מדי
      עו"ד רענן קריב | 10/03/2008 09:26

      שאלתך מורכבת מדי ואינה מתאימה למסגרת המצומצמת של פורום. יתרה מכך, עניין "אופק חדש" הוא עניין סבוך שלא ניתן להתייחס אליו כלאחר יד. תוכלי לפנות בפניה דחופה לקבל ייעוץ פרטני. כמו כן רצוי שתפני להתסדרות המורים.

      • מדוע העניין סבוך? האם לא ניתן לקבל תשובה כללית על שינוי חוזה עבודה?  לת
        מיכל | 10/03/2008 16:26

        • "אופק חדש"
          עו"ד רענן קריב | 10/03/2008 20:09

          לא. כי השאלה אינה של שינוי חוזה העבודה. רק לדוגמא: האם לעובדה שיש הסכם קיבוצי חתום על ידי ארגון העובדים היציג אין השלכה על השאלה ה"פשוטה" כביכול ששאלת? זו רק דוגמא אחת לשאלה לא פשוטה והיא רק אחת הבעיות בעניין שהעלית. הסברתי לך שהשאלה אינה פשוטה ויש לה היבטים רבים.