הפסקה במשך יום העבודה

  • הפסקה במהלך יום עבודה
    ענת | 09/03/2008 13:26

    אני עובדת במשרה מלאה, שבוע עבודה של 5 ימים, 9 שעות עבודה. לאחרונה גערה בי הבוסית שלי על כך שאני לוקחת לעצמי חצי שעה הפסקת אוכל ביום (מה שאינו נכון, אבל ניחא), וכאשר אמרתי לה שזה חצי שעה לכל היותר היא ציינה שגם חיתוך האוכל לוקח לי זמן ואמרה לי ללכת לקנות אוכל מוכן. למותר לציין שהחברה אינה משתתפת או מסבסדת את הוצאות האוכל לעובדים. שאלתי היא האם מה שנאמר לי חוקי, ומהי ההפסקה הניתנת על פי חוק על יום עבודה של 9 שעות?

    • הפסקה במשך יום העבודה
      עו"ד רענן קריב | 09/03/2008 15:01

      זה מה שאומר החוק על הפסקות: א) ביום עבודה של שש שעות ולמעלה, תופסק העבודה למנוחה ולסעודה ל3/4- שעה לפחות, ובכלל זה תהיה הפסקה רצופה אחת של חצי שעה לפחות; ביום שלפני המנוחה השבועית וביום שלפני חג ההפסקה היא של חצי שעה לפחות. (ב) הפסקה לפי סעיף קטן (א) לא תעלה על שלוש שעות. (ג) בעת הפסקה לפי סעיף קטן (א) הנמשכת חצי שעה או יותר רשאי העובד לצאת מהמקום שבו הוא עובד, אלא אם נוכחותו במקום העבודה היא הכרח לתהליך העבודה או להפעלת הציוד והשימוש בו, והעובד נדרש על ידי מעבידו להישאר במקום העבודה, ובמקרה זה ייחשב זמן ההפסקה כחלק משעות העבודה. נדמה לי שזה עונה על שאלתך, ומלמד שהמעסיק מפר את זכויותייך בעניין זה.