"קנס עזיבה"

  • הזכות להתפטר ללא קנס
    רונית | 26/02/2008 07:40

    אני עובדת במכון להוראה מתקנת. לאחרונה נאמר לי שדברים אינם מסתדרים. יחד עם זאת לא פיטרו אותי. כל שנעשה הוא קיצוץ דרסטי בשעות שלי. עם תחילת העסקתי סיכמנו כי אעבוד 4 ימים בשבוע 20 שעות שבועיות. אני אף התחייבתי להיות לעבוד בהיקף כזה. כעת צימצמו לי את שעות העבודה ל-7 שעות שבועיות בלבד. אני מאמינה כי לא מפטרים אותי מיד כדי לאפשר להם הסתגלות ותוכנית חלופית וגם כדי שאני יזום את הפיטורים הרי אני חתומה כי במידה ואני עוזבת על דעת עצמי אני מחוייבת לשלם להם 1500 ש"ח עבור ההדרכה וההסתגלות של המטופל. הבעיה היא שאני חתומה גם שאסור לי לעסוק בשיעורים פרטיים ולא לעבוד במכונים מתחרים אך כפי הנראה החודש המשכורת שלי לא תגיע ל-800 ש"ח ואני פשוט לא יכולה להתקיים עם סכום שכזה. אין לי ברירה אלא להתפטר. האם בכל זאת יכולים לגבות ממני את 1500 השקלים?

    • "קנס עזיבה"
      עו"ד רענן קריב | 26/02/2008 09:32

      נראה לי שבנסיבות שתיארת קנס העזיבה אינו תקף. לא הסברת מדוע נקבע קנס כזה ועל פי מה נקבע גובהו, אבל על פי תיאורך, נראה שחלה הרעה מוחשית בתנאי העבודה, כזו המקימה זכות להתפטר בזכאות לפיצויי פיטורים. בנסיבות אלה מוחזק המעסיק כמי השתכוון לפטר את העובד, ולכן קנס העזיבה לא יחול. אם תרצי יעוץ יותר מפורט ופרטני תוכלי לפנות בפניה דחופה