תקופת ההודעה המוקדמת

  • התפטרות
    אריאל | 10/02/2008 11:18

    יש לי שאלה בחודש מראש אני יכולה לנצל את כל הימי מחלה שלי שנותרו לי ? האם הם מחוייבים לשלם לי ? אני מודיע להם שעד 1/3/08 אני יעבוד ממחר שאני יודיע

    • תקופת ההודעה המוקדמת
      עו"ד רענן קריב | 10/02/2008 11:40

      אם את עובדת במשכורת חודשית מעל שנה עלייך לתת הודעה מוקדמת של חודש, החל מיום ההודעה. אין לך זכות לקצר את משך ההודעה הקבוע בחוק. אם תהיי חולה במהלך ההודעה המוקדמת, תהיי זכאית לדמי מחלה. המעסיק קובע אם תעבדי במהלך ההודעה המוקדמת או לא, הוא רשאי לוותר על עבודתך בתקופה זו או אף לסיים את העסקתך לאלתר, ובלבד שישלם את תמורתה. לכן אינך רשאית לתת היום הודעה ל-1 במרץ, כי תפסידי את התשלום עבור ימים אלה ותהיי חשופה לתביעת נזיקין אם קיצור ההודעה יגרום נזק למעסיק.

      • התפטרות
        אריאל | 10/02/2008 12:00

        לא הבנתי למה אני לא יכולה להוציא מכתב פיטורין ולחייב אותם שאני יעבוד עד 1/3/08 מה עלי לעשות : אני רוצה שהם יוציאו לי תלוש משכורת מלא על חודש פבואר ולהודיע להם שאני עד 1/3/08

        • הודעה מוקדמת להתפטרות
          עו"ד רענן קריב | 10/02/2008 12:57

          שוב לא אמרת כמה זמן את עובדת ובאיזה מתכונת. אם את חייבת הודעה מוקדמת של חודש עלייך לתת אותה במלואה, ורק למעסיק יש את הרשות לוותר על חלקה או על כולה. אם תודיעי שב-1 למרץ תסיימי את עבודתך, תאבדי את השכר עבור יתרת הודעה, ותהיי חשופה לתביעה אם הסיום המוקדם יגרום לנזק. ואת זה כבר כתבתי.

          • התפטרות
            אריאל | 10/02/2008 14:33

            שוב אם הבנתי נכון אני עובדת 5 שנים בחברה ואני חייבת לתת הודעה מראש חודש זה ברור .לי אבל אם אנחנו מגיעים להסכמה בשתי הצדדים שהם מוותרים לי על הודעה מראש חודש הם חייבים לשלם לי את החודש?

            • הודעה מקדמת
              עו"ד רענן קריב | 10/02/2008 15:10

              חובתך לתת הודעה מוקדמת בת חודש. המעסיק חייב לשלם את תמורת החודש הזה גם אם הוא מוותר על עבודתך בחלק מהתקופה או כולו. אם תודיעי חד צדדית שאת עובדת עד מועד מוקדמת יותר, לא תהיי זכאית לתשלום עבור יתרת התקופה. אם המעסיק מסכים עליו לשלם את כל התקופה.