להגיש תביעה

  • מעביד מסרב לשלם משכורת
    יובל | 08/01/2008 08:15

    שלום רב, אחרי חופשת הלידה שלה אישתי חפשה עבודה כמנהלת שיווק. בין מספר הראיונות שהיו לה רואיינה גם במשרד של סוחר יהלומים בבורסת היהלומים בר"ג. המשרד לא רצה לשכור אותה למשרה מלאה, אך לאחר כמה ימים התקשור והציעו לה לעבוד כיחצנית של המשרד במשרה חלקית (חצי משרה) מהבית למשך חודשיים, אם אופציה להמשך הקשר. לאישתי ניסיון בעבודת יחצנות והיא הסכימה לתפקיד, אך בפגישה עם המעביד הדגישה בפניו שאין לה כל דרך להבטיח כי מספר כזה או אחר של אייטמים יכנס. בעל המשרד הסכים והבטיח לה משכורת בלי כל קשר למספר האייטמים שיפורסמו. במשך חודשיים עבדה אישתי והשקיעה - התקשרה לעיתונאים, כתבה מיילים וקופירייטים, והשקיעה זמן ומחשבה רבים. מספר אייטמים אף נכנסו לעיתונות. לאחר חודשיים מצאה אישתי עבודה במשרה מלאה ובקשה מהמשרד את משכורתה עבור שני חודשי העבודה. בעל המשרד סירב לשלם לה בטענה שהחודשיים היו רק ניסיון ושאינו חייב לשלם לה (זהו כמובן שקר גס). מאז (כמעט חודשיים עברו מאז מועד סיום העבודה)הוא מתחמק ולא מקבל ממנה טלפונים. מה אפשר לעשות? כל עצה או עזרה תתקבל בברכה. תודה יובל

    • להגיש תביעה
      עו"ד רענן קריב | 09/01/2008 13:05

      זו הלנת שכר, עובד זכאי לשכרו גם על תקופת ניסיון. כנראה שהמעסיק יטען שאשתך הייתה קבלן עצמאי ולא עובדת, אך גם נותן שירותים עצמאי זכאי לתשלום תמורת עבודתו. צריך להגיש תביעה, ובבית הדין לעבודה.

      • תודה + שאלה
        יובל | 09/01/2008 13:29

        מה הפוצדורה של הגשת התביעה לבית הדין לעבודה והאם חובה להגישה ע"י עו"ד? האם היית ממליץ להגיש את התביעה בכל מקה דרך עו"ד? תודה רבה, יובל

        • הגשת תביעה
          עו"ד רענן קריב | 09/01/2008 13:42

          כמובן שתמיד עדיף לנהל משפט באמצעות עורך דין. אולם השאלה היא מה שווי התביעה, שכן גם עורכי דין לא עובדים בחינם... הפרוצדורה פשוטה למדי, יש טופס שמקבלים במזכירות בית הדין וממלאים אותו. אינני יודע מה גובה התביעה, אך בהנחה שהיא נמוכה מ-22 אלף ש"ח, מדובר בהליך מהיר הדומה לתביעות קטנות.