הודעה מוקדמת להתפטרות

  • כמה זמן צריך להודיע לפני התפטרות?
    דינה | 02/01/2008 21:27

    היי , אני עובדת חודשיים וחצי בחברת תקשורת גדולה ואני מעוניינת להתפטר כמה זמן אני צריכה להודיע מראש לפי החוק?

    • הודעה מוקדמת להתפטרות
      עו"ד רענן קריב | 03/01/2008 12:13

      לפי חוק הודעה מוקדמת, בששת החודשים הראשונה יש לתת יום לכל חודש עבודה. לכן עליך לתת הודעה מוקדמת של יומיים.

      • המנהל מסרב לקבל את ההתפטרות
        דינה | 03/01/2008 20:42

        תודה על התשובה, הודעתי למנהל שלי שאני רוצה להתפטר בעל פה וביקשתי למלא טופס התפטרות , המנהל שלי דחה אותי בטענה שלפני שאני מתפטרת אני צריכה להכנס לשיחה עם המנהל המרכזי ושזה יקרה רק שבוע הבא , ושעד אז אני עובדת , האם הוא יכול לגרום לי המשיך לעבוד עד השיחה עם המנהל כי לא חתמתי על טופס ההתפטרות? האם שבוע הבא אני אוכל להגיש לו את הטופס התפטרות עם התאריך של היום כדי שאני לא אצטרך לעבוד גם שבוע הבא כחלק מההודעה מראש?

        • העבדות בוטלה
          עו"ד רענן קריב | 03/01/2008 21:36

          למקרה שהמנהל שלך לא שמע, הזכירי לו שהעבדות בוטלה. את לא זקוקה לשום טופס. כתבי מכתב קצר שבו את מודיעה על התפטרותך מהעבודה, ועל כך שעל פי החוק יסתיימו יחסי העבודה בעוד יומיים. אחרי יומיים אל תבואי יותר. ואם לא ישלמו לך את המגיע לך - הגישי תביעה.

          • תודה רבה...  לת
            דינה | 04/01/2008 00:29