החזר בונוס למעביד

  • החזר בונוס למעביד
    רועי | 24/12/2007 00:23

    שלום עבדתי תקופה של כ 5 חודשים דרך חברת כח אדם. לאחר תקופה של 4 חודשים פוטרתי מהחברה בה עבדתי אך לא מחברת כח האדם. חברת כח האדם שבה עבדתי המשיכה לחפש לי עבודה והעסיקה אותי במשרה זמנית. במקביל מצאתי עבודה בעצמי והתפטרתי. החברה שבה עבדתי חייבה אותי ב 2000 שח על מרכיב שכר של "בונוס" אותו קיבלתי כחלק ממהשכר החודשי. יש לציין כי חברת כ"א לא מצאה לי משרה קבועה עד להודעת ההתפטרותי. ברצוני לדעת האם מותר להם לחייב אותי בתשלום זה למרות שלא מצאו לי עבודה חלופית ולא נתנו כל סוג של הכשרה בתקופת ההעסקה ולפניה.

    • החזר בונוס למעביד
      עו"ד דרור חייק | 24/12/2007 07:09

      רועי שלום רב, 1. למעסיק מותר לדרוש מהעובד החזר כספים אם העובד נתן לכך את הסכמתו המפורשת בחוזה העבודה, לרבות ציון סכום ותנאים, וכמובן אם יש בסיס ענייני לדרישה כמו עלות הכשרה או קורס. 2.הקנס/החזר רלוונטי כשהעובד עוזב את עבודתו בטרם הספיק המעסיק "לקצור" את פירות ההכשרה. 3. המקרה שלך שונה - אתה פוטרת! לכן, אין בכלל זכות לדרוש ממך החזר כספים או בונוסים שכן לא אתה יזמת את הפסקת העבודה, ואם מעסיקך מצא אותך לא מתאים לאחר 5 חודשים זו בעייה שלו ואין לו שום זכות, חוקית או מוסרית, לדרוש ממך החזר כספים שכבר שולמו, אלא אם היוו מקדמה על חשבון שכר לחודשים הבאים. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד