תשובה

  • קנס מהמשכורת
    ירדן | 14/11/2007 23:37

    בחודש אוקטובר לא קיבלתי שכר על ימי החג שכן עבדתי פחות מ-3 חודשים. לאחר שטענתי שהדבר לא מקובל עליי, קיבלתי צ'ק "לפנים משורת הדין" ולפי חישוב שבוצע בתלוש "דמי". בנובמבר התפטרתי והמעסיק הוריד לי את הכסף שקיבלתי מהמשכורת. טרום ההתפטרות ביקשו ממני לעבוד שעות רבות נוספות (בתשלום) והסכמתי על מנת לסיים בטוב. האם יש לי מה לעשות?

    • תשובה
      עו"ד דרור חייק | 15/11/2007 07:46

      שלום רב, 1. אני מבין משאלתך ששולמו לך דמי חג למרות שלא הגיע לך תשלומם ולאחר מכן עזבת את העבודה וקוזז לך סכום זה מהשכר. 2. בנסיבות אלו מעסיקך אינו צודק שכן כבר שילם לך סכום זה לאחר הסכמה ביניכם; יחד עם זאת, אני מאמין שבמידה ותתבע אותו בבית הדין לעבודה הוא יטען לקיזוז דמי החגים ששולמו לפנים משורת הדין משכרך וטענתו תתקבל. 3. תערוך חשבון כמה שעות נוספות עבדת כדי לדעת האם משתלם לך בכלל לתבוע את המעסיק עם כל הטרחה שכרוכה בכך, שכן אם סכום השעות הנוספות לא גבוה מימי החגים חבל לך על הזמן. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד