צריך לפעול

  • טרם קיבלתי תלושי משכורת
    yhmagen | 31/10/2007 15:55

    שלום רב, הינני בהריון בחודש השישי ואני עובדת מעל 10 חודשים בחברה פרטית (עוסק מורשה), את עבודתי אני מבצעת מהבית והחוזה שלי עם החברה עומד על כ-80 שעות חודשית או 20 ימי עבודה בחודש כ-4 שעות ביום. לפני מקום העבודה הזה לא עבדתי במשך כ-5 שנים. עד היום טרם קיבלתי ממקום העבודה תלושי שכר למרות בקשות חוזרות ונשנות - דבר לא זז. כמו גם שהכסף מועבר לי בהעברה בנקאית והבעלים של החברה סרב לאשר העברה בקוד משכורת. אין לי שום יכולת לדעת האם הם דיווחו עלי לביטוח לאומי - השכר שאני מקבלת הינו 2000 ש"ח נטו לבנק. החשש שלי הוא - תאריך הלידה הולך ומתקרב ולא תהיה לי אפשרות לדרוש את דמי הלידה ללא אישור על הכנסה (תלושים) וביטוח לאומי. כמו גם שמתחמקים ממני ולא נותנים לי גישה ישירה לרו"ח. חייבת לציין שמאוד טוב לי בעבודה מבחינת יחסי אנוש מול המנהל שאליו אני כפופה ומול הכפופים לי בתפקיד. אך כל השאר מאוד לוטה בערפל... מה עלי לעשות??? האם יש טעם לפנות לנעמת/שדולת הנשים/ויצו על מנת לקבל סיוע משפטי כלשהו? החשש שלי מכך שזה יגרום לי לפיטורין מייד לאחר הלידה/חופשת לידה ואיני רוצה בכך. אשמח לקבל תשובה והכוונה יום טוב הגר

    • צריך לפעול
      עו"ד רענן קריב | 31/10/2007 16:46

      קודם כל, מי העוסק המורשה? את או המעסיק? אם את, אז עלייך החובה להסדיר את תשלומי הביטוח הלאומי ומס הכנסה. אם לא, וברור שאת עובדת שכירה, המעסיק חייב למסור לך תלוש שכר. אם לא, את זכאית כבר כעת להגיש תביעה לבית הדין לעבודה ולבקש שיורה לו למסור לך תלוש שכר. פני בעצמך לביטוח לאומי ושאלי אם המעסיק מעביר עבורך תשלומים באופן סדיר. אם לא - קודם כל יש לך חוב כלפי ביטוח לאומי ועלייך להסדירו. ואגב, גם למעסיק יש חוב וביטוח לאומי ירדוף אותו בעניין זה. כמו כן עלייך לדרוש מהמהעסיק לפעול כחוק גם בעניין זה. נעמת או ויצו הן כתובת טובה לסייע לך בעניין זה.