נכות כללית

  • מה-06/11/2009 אני ממתין למענה מכם
    ליאור | 10/11/2009 06:42

    מדוע טוען המוסד לביטוח הלאומי במשך שנים שאני לא זכאי למשהו. קבעה ועדה בשנת 2004 שיש לי נכות משוקללת (בתביעת נכות כללית) של 47%. הגשתי תביעה לאחר תאונת דרכים שהתרחשה בתחילת נובמבר 2002 - תביעה שהוגשה בסוף דצמבר 2002- שירתתי בצהל מ2003-2005 שירות מלא. בסעיף אחד קבע רופא 5% בעוד בספר הנכויות מופיע ההבחנה כ-10% דבר שיכל לגרום לכך שהמשוקלל יעמוד על 49.6% משמעותו הייתה 50% נכות. העניקו לי בזמנו 30% נפשי. 20% כבד ו-5% אגן במקום 10% אגן. החישוב הוא כך: 30+ 0.7*20=14 +0.56*5=2.8 =46.8% שזה 47% מדוע מאז ומתמיד הביטוח הלאומי מסר לי שאני לא זכאי לכלום? בעוד כתוב כאן שאם יש 40% משוקלל ואחד מהסעיפים הוא בן 25% ומעלה אז כן מוגדרים כנכה (ומה אני זכאי אם כן - 14 שנות לימוד - הנדסאי אלקטרוניקה)? יובהר שמשנת 2007 בו עברתי טראומה קשה תפקודי נהפך לגרוע בהרבה. רק כעת בסוף אוגוסט 2009 נמסרו לי מהמעבידים כל המסמכים להגשת דמי אבטלה - מזה 8 חודשים לא הועסקתי. אשר הוגש ונדחה לדמי אבטלה בשל כך שלא עמדתי בדרישות הסף לקבלת דמי אבטלה לא לפי שום מתכונת. בזמנו התנו את הגשת התביעה לדמי אבטלה רק בהתנאיה של המסמכים. כמו כן התנו את הגשת דמי הבטחת הכנסה רק לאחר דחיה של דמי האבטלה. אני למעשה זכאי הייתי בגין מקרים אלו לקבל הבטחת הכנסה לכל הפחות בשמונת החודשים האחרונים ויתר על כן מאז הטראומה שעברתי באוגוסט 2007. יובהר שבשל הטראומה תפקודי ירד מהותית והדבר לא ניכר מיידית בתסמינים נפשיים אלא אחרי זמן. כעת יש לי חור בראש לאחר שתלשתי שיער. מעובד שעבד עד 320 שעות בחודש הפכתי לעובד שעובד לכל היותר 186 שעות בחודש ועל פי רוב חמישית מכך (20-30 שעות בחודש במשך כמעט שנה וחצי - דבר שהביא לאי הכרתי כזכאי לדמי אבטלה בשל מספר הימים הנמוך של עבודתי). אודה מה ההליך שעלי לפעול על פיו על מנת לקבל את הבטחת ההכנסה בצורה רטרוקאטיבית - לרבות פניה לבית הדין האזורי לעבודה/בית משפט השלום/בית משפט אחר המוסמך (למי לפנות?). יובהר שהמוסד לביטוח הלאומי מעקב את כספי היתר ששולמו לו בשנים 2007-2008 שדרשתי לפני קרוב לשנה. כמו כן נזכר המוסד פתאום לבקש כספים לשנת 2007 בסך של קרוב ל-200 שח על אוגוסט 2007. אין גבול לחוצפה. אודה כיצד עלי לפעול בנוסף כדי להביא לפיטוריהם של פקידי המוסד ומנהליו כך שמקרה זה ישמע בכל המדינה ויפסיקו עם הדברים של עושק הציבור ובהחלט הטעייתו ואף בנגיסת דמי מחייתו העלבתו והחפשת חייו - עבירה על כבוד האדם וחירותו - חוק יסוד. לפני מספר שנים ביקשתי מהם הסבר בתרשים זרימה כיצד עלי לפעול והם סירבו ולא ציינו בפני כלום. שהגעתי למוסד בשנת 2006-2007 הפקידה מסרה לי בעל פה שבכלל שלא רואים שיש לי נכות ובמחשב לא מסומן כלום. מאז אני לא סומך עליהם בשום דרך ובשום צורה. לשרוף את הזמן לחינם, לקבל יחס מזלזל, לקבל הטעייה, לאסור עלי להגיע עם הכלב שלי (שהוא כבר ז"ל) לתוך המוסד. עם כל הכבוד הם עברו את גבול הטעם הטוב ממזמן. אודה באמת למענה ותודה מקרב לב.

    • נכות כללית
      אורנה | 10/11/2009 16:01

      שלום לך, אחוזי הנכות אותם ציינת יכולים להקנות קצבת נכות, אך,הם לבד אינם נבדקים,אלא אם אבדת את כושר העבודה ב-50% לפחות. לא ברור מה אירע בתקופה בה הגשת התביעה להכרה בנכות, אם המשכת לעבוד ואם אכן היתה ירידה של 50% בהכנסות. לשאלתך בנושא דמי אבטלה, האם נרשמת סמוך ליום הפסקת עבודתך בשירות התעסוקה? לאור השינויים בחוק החל מיוני 2009,מי שהגיש תביעה ונמצא לא זכאי(בגלל מחסור בימי זכאות),יכול להמשיך ולהתיצב בשירות התעסוקה ותבדק זכאותו מחדש=הגשת תביעה לדמי אבטלה ובדיקת זכאות למי שצבר תקופת עבודה קצרה יותר במספר מוגבלויות(גיל עד 25,והתפטרות): http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/avtzcotmsuparim.aspx האם הגשת כבר תביעה להבטחת הכנסה? אם כרגע נדחתה תביעתך לדמי אבטלה ותביעתך להבטחת הכנסה בביטוח הלאומי,עליך לבדוק עתה תשלום מיום הגשת התביעה. במקביל,תוכל לבדוק מחדש הגשת תביעה להכרה בנכות. מקווה שעו"ד מירב אפריים תוכל להוסיף עבורך מידע. תוכל אף לפנות ללשכה לסיוע משפטי באיזור מגוריך לבדיקת לווי משפטי ללא תשלום(פרט לאגרה נמוכה של עד 60 ש"ח אאל"ט),תקיש ב"גוגל" סיוע משפטי ללא תשלום ותקבל רשימה של נותני שירות. בברכת בריאות ובהצלחה.

      • זקוק לעזרה גדולה מאוד מכם אני בצורת
        ליאור | 04/12/2009 08:23

        חדשות מצערות: 1. כל דרישות האבטלה שלי שנקלטו על ידי בסוף אוגוסט 2009 הם שוללים דמי אבטלה. פניתי לפיטורי העובדים הסוררים שטיפלו בי בשנים האחרונות מטעם המוסד לביטוח הלאומי דרך נציב שירות המדינה. החלה חקירה בעניין. מקווה שיפוטרו לאלתר. 2. הגשתי רק עתה לאחר שהייתי בלשכה לסיוע משפטי תביעה לדמי אבטחת הכנסה. המצב שלי איום נשאר לי 6000 שח. ההורים שלי מגדירים אותי פולש בביתם. כל יום אומרים שיוציאו צו הרחקה מבית משפט. ישנתי בשבועות האחרונים ליד פח זבל כי סירבו להכניס אותי. 3. אני בן 27. יובהר שאני עצמי לוקח את המכונית שלהם למקומות בהם אני מנסה לשקם את עצמי בצורה אלטרנטיבית מאחר וכל פעם שהייתי בטיפול בממסד השונה, ולא רק אני גם משפחתי היו שם רשלנויות שכמעט גמרו את חיי (תאונת דרכים 2002), אבא שלי (לב - עף הקפיץ בעת ניסיון חדירה), אמא שלי (לא זיהו שחייבים MRI לברך בעוד אני זועק במכתב לתלונות הציבור של קופת חולים שיש לעשות זאת), סבתי - נפלה ואגנה נשבר לקחו אותה באמבולנס - לא מצאו כלום בביה"ח, שבוע הייתה עם כאבי טופת,,, שוב הוזמן אמבלונס ואז בבדיקות CT מצאו שכן יש שברים!).... וכך הלאה והלאה. לא מאמין לממסד יש לי את כל הדברים למה לא. אני לקחתי את המכונית של הורי הייתי מגיע בקיץ לחוף הים ישן שם על החוף עם הכלב ז"ל שלי. שהייתי מגיע למוסד לביטוח לאומי עם הכלב שהעניק לי ביטחון בחיים, הם סירבו להכניס אותי איתו. גם על כך התלוננתי בזמנו. הם סירבו בטענה שרק כלב נחייה שאושר יוכל להיכנס. 4. אין לי כסף לחוות דעת פסיכאטרית. מיום 31/08/2007 נפגעתי פגיעה אנושה בנשמה שלי בשל קצין משטרה שהוצג בטלוזייה כאשר תפס אחרים שפשעו. שנה אחרי המקרה שלי שאף אחד לא נותן לי שום עזרה ועורכי דין דוחים אחד לאחד את דרשתי לייצגני. תוקף אותו קצין משטרה אחת אחרת ושובר לה את הגולגולת. הדבר פורסם במקומון וקראתי. שלחתי כבר מתוך ייאוש למקומון ואז יצר איתי קשר עו"ד פרטי. שילמתי לו הון אחרי חודשים שהוא משכנע אותי. (היה לי חשש שהוא עו"ד שמייצג את קצין המשטרה בתחילה וגם פחדתי שקצין המשטרה יתנקם ויהרוג אותי). אני והמשטרה לא מסתדרים. הורי היו קוראים להם כדי שאמלט מהבית כי הם רואים בי פולש. 5. הבאתי כלבה בשבוע של ה-12/08/2009 לביתי. כדי שהכלב ירבה אותה כי הייתה לי הרגשה שהוא כל כך טוב ואלוהים אוהב את הטובים לעצמו. הורי חזרו מטיול שהיו ראו את הכלבה וקראו למשטרה. המשטרה הפרידה אותי מהכלבה. הכלבה נעלמה. הכלב נדרס אחרי חודש ב- 15/09/2009 בכביש החוף על ידי אדם זר שאיני יודע מיהו. הכלב לפתע נעלם לי. מצאתי את גופתו על כביש החוף והוצאתי במו ידי את הכלב מהכביש שהוא כבר היה צמח טוטאלי בשל פגיעת ראש אנושה. שמעתי את הדופק האחרון שלו. בכיתי. עולמי חרב עלי. הוא היה מקור חיי. הודתי לאלוהים ששלח אלי את המלאך הזה שהיו לי מחשבות נוראיות (שנבעו ונובעים מקצין המשטרה וחברותו). פניתי למשרדי ממשלה רבים ומגוונים. אף אחד מהם לא עזר. כולל לא משרד הרווחה. אני מסרב כדורים פסיכאטרים כי הייתי בסינטלוגיה למשך כמה חודשים והציגו לי את הסרט "פסיכאטריה - תעשיית מוות" ואני ממש לא אתן להם לסמם אותי. עדיף למות מאשר להיות מסומם. 6. אף אחד לא מכיר בי. הביטוח הלאומי רוצה הוכחות רפואיות. פניתי לזכויות האזרח בישראל. 7. אחרי הטראומה עם הקצין משטרה פוטרתי ממקום עבודתי שהתקבלתי אליו רק יום לפני המקרה. כי לא תקשרתי ולכן מן הסתם הם ראו בי לא מתאים. דיברתי איתם על דברים לא קשורים. הייתי נסער בתוכי. מיד עם הפיטורים ביקשתי מרופאת המשפחה הפניה לפסיכאטרית. אך מאחר והייתי מושפע ממה שראיתי בזמנו בסינטלוגיה (לפני הטראומה) לא הלכתי לפסיכאטריה. כשהלכתי כבר הכניסו לי משפטים ושאלו שאלות הזויות וניסו להכניס לי מילים לפה. הרגשתי שהם הזוים ממני. הם רצו להכניס אותי לקבוצת מחקר וניסו לשכנע אותי לעשות זאת כי אמרו שזה בחוץ עולה אלפי שקלים. עשו לי את מבחן מינסוטה בן 567 שאלות שהיו שאלות שלא יכולתי להשיב נכון מפאת המצב שקלטתי שאז בטח יתנו לי כדורים/יאשפזו אותי חלילה. 8. תאונת עבודה ב-19/08/2008 לא מוכרת עדיין בביטוח לאומי. איבדו את המסמכים. דרשתי לפטר את העובדים המעורבים בנושא טרטורי. 9. אני הנדסאי אלקרוניקה - 14 שנות לימוד. שיאפתי גם ללמוד משפטים בעתיד. יש לי חשש כבד שאישפוז פסיכאטרי או כדורים עלולים לפגוע ממני להתקבל בזמן כלשהו בשנים הקרובות לתואר לימודי לשם קבלתו ועבירת המבחנים והרישיון לעריכת דין ואולי בעתיד שופט/ח"כ/שר/ראש ממשלה/נציג ציבור עובדים/רב/כניסה למדינות מסויימות/תפקידים מסויימים... אינני יודע כיצד זה יכול להשפיע... איפה יש מידע ספציפי ומדוייק על מה זה פוגע? רישיון נהיגה?! אני לא מוכן לוותר על הזכויות האלו! בגלל המשטרה שהרסה את חיי. 10. מה אני יכול לעשות במצבי? לא זאת ועוד התקבלתי לעבודה ב- 21/10/2009 במכיריות - טלמרקטינג... כמובן עם המזל שלי הנסיבות גורמות לכך שאני לא יקבל הדרכה כמו שצריך. הביטחו לשבת ולהסביר לי ולומר למה זה לא עובד לי ולהדריך אותי וזה לא קרה. המנהלת שקיבלה אותי פוטרה כעבור שבועיים וחצי, המנהלת החדשה הבטיחה גם היא לשבת איתי ולא עשתה כן. ביום האחרון לתפקיד זה נתנו לי סוף סוף תסריט שיחה. באותו סוף יום הזמינו אותי למנהלת האחריות הגדולה שהיא אמרה שיש כבר מכתב פיטורין ואני לא מתאים ויש לה פרוייקט אחר כי היא ראתה שאני מאוד שירותי. העבירו אותי לקומה אחרונה הממוקמת ליד מגוון רחב מאוד של אנטנות סלולאריות ואחרות המשדרות. תחילה לא הבנתי למה יש לי כאבי ראש ואני בוקשי מתפקד בכלל. אני מתחיל להבין שזה מהמקורות שידור... שואל אחרים והם אומרים לי גם תופעות דומות שלא חוות שבועיים לפני (היו רק שבועיים בעבודה - ומאז שהגיעו משהו קרה - כאבי ראש, לחצנים באוזניים , עיניים וכד'). אני אומר למנהל והוא בתמורה מוסר שאם לא מתאים לי שאעזוב. אני יוצא לארבעה ימי מחלה בשל כך המאושרים על ידי רופאת המשפחה (כתבה כאבי ראש לא ציינה מה הסיבה). אחרי זה אני מגיע שוב למקום העבודה רק כמה דקות בקומה האחרונה שוב כאבי ראש מורידים אותה לקומה הראשונה אך כאבי הראש ממשיכים. אני עובד 4.25 שעות (לרוב עבדתי 5 שעות)...וכאבי הראש לא פסקו. אני שוב מקבל יומיים חופשת מחלה (01/12/2009-02/12/2009)...לפני כן בסוף השבוע (29/11/2009) שלחתי מכתב לגלעד ארדן - שר הגנת הסביבה למצב שם וביקשתי שתוך 14 ימים יורה להוריד את האנטנה אחרת לא אוכל להמשיך. אני מטלפן למנהל שלי בתאריך 01/12/2009 בשעות הערב לומר לו שקיבלתי יומיים חופש מחלה אני מוסר לו שהרופא אולי חושבת שזה סינוסיטיס (הזוי מעולם לא היה לי)... אני מרגיש שגם הראיה שלי נפגעה. אני מקבל בשורה לא נעימה מהמעביד אחרי שאני מודיע לו זאת (השיחה מוקלטת)... הוא מוסר שלצערו חברה ששכרה את שירותי החברה מפסיקה החוזה. הוא לא מסר שאני מפוטר. בנתיים גם הלינו את שכרי חודש לפני...במקום 25 ש"ח נתנו רק 21 ש"ח לשעה (כמה צפוי - הכל קורה לי). דרשתי עוד ביום הראשון לכך את הכסף ואמרו עוד חודש יתנו (דרשתי עכשיו במכתב להנהלה להכיר בי נפגע עבודה בשל הקרינה בנוסף הלנת שכר עם 20%, ומאחר ולא נחתם שום הסכם אחר ומדובר על חודש שאקבל 25 ש"ח כביטחון ולא 21 ש"ח חודש לימדו אותי שזה 30 ימי עבודה או לכל הפחות 25 ימי עבודה ועל כן מאחר ועבדתי נטו 21 ימי עבודה אני מבקש את כספי כולל דמי מחלה שנגרמו כתוצאה מהקרינה- עכשיו איך אוכיח כזה דבר אם אין לי כסף?!). כתוצאה ממשכב זכר אני גם נשפך לי זרע לעין מאחד אלו שהייתי איתם(התחלתי לשכב עם זכרים רק אחרי הטראומה עם קצין המשטרה לפני כן לא עשיתי סקס לא עם זכרים ולא עם נקבות - הייתי טהור שמרתי על עצמי לפני זה מכל משמר). והעין גם שורפת. אלוהים ישמור עלי מהצרות שנופלות עלי אחת לאחת. מבקש עזרתכם הדחופה בכל הנושאים המועלים. הסיוע המשפטי מסר שלא יכול לסייע ועלי לגייס כספים. בחוות דעת רפואית מעניקים עד 2000 שח בלבד. איך פועלים לקבל מביטוח לאומי מטעמי צדק סכומים. אני בגיל 27 לא הייתי אמור להיות במצב הזה. הייתה אמורה להיות לי כמינימום הנדסאי אלקטרוניקה בעל ותק של 3 שנים 10000 שח ברוטו/נטו (ואולי כבר מהנדס כי תיכננתי ללמוד תואר ראשון - השלמה - עברו כבר 5 שנים וזה לא אפשרי הבנתי והיה לי כבר אישור לפטור של 30 נקודות מסימסטרים). נהרסו חיי. אינני יודע כיצד אקבל הכי הרבה כסף אם ברצוני בסופו של דבר לעזוב את המדינה ה"טובה" הזו. האם לתבוע רק את משטרת ישראל או גם את ביטוח לאומי? איך אני יכול לחיות בנתיים?!