אורנה ועוד משהו בבקשה....

  • לאורנהה...
    מירי | 22/10/2009 17:38

    אני יצאתי לחופשת לידה ב30-07-09 חודש לפני הלידה..במידה ואני רושמת מכתב לביטח לאומי שעזבתי לפניי ביגלל שהיה לי קשה כבר לטפל בילד שעבדתי איתו היה לי קשה להרים אותו. וכו...זאת סיבה מספיק מוצדקת לפני דעתך..ויותרו לי על השלילה של ה90 יום??? ועוד שאלה...במידה ואני אומרת בלשכת התעסוקה שאני מניקה האם זה פוטר אותי מעבודה ...???

    • אורנה ועוד משהו בבקשה....
      מירי | 22/10/2009 17:57

      אני מיצטערת אבל אני לא הכי מבינה את הפרוצדורה..3-10-09 היסתימה לי חופשת הלידה .ב20-10-09 היתיצבתי בלישכת התעסוקה..והוא הביא לי מין כרטיס כזה..שעל גבו רשום מתי אני צריכה להיתיצב .באיזה תאריך היתיצבתי ובאיזה שעה לבוא...אבל בתוך הכרטיס הוא לא כתב כלום...למרות שהוא שאל אותי ותיקתק במחשב שלו...האם זאת ההרשמה הראשונה??והו אני לא צריכה להיתיצב יותר אלא רק אחרי 90 יום???אבל בבטוח לאומי בטלפון היא אמרה שאני צריכה להיתיצב כי במידה ויאשרו לי לא להמתין אז פיספסתי את הימים...ואת האמת אני מפחדת ללכת עכשיו ללשכת התעסוקה שלא ישלח אותי לעבודה כי הילד שלי רק בן חודשים וחצי...והיא אמרה שאני חייבת לשלוח מכתב למה עזבתי ואז אולי לא יהיה לי זמן המתנה אבל את האמת לא אכפת לי להמתין כי אני לא רוצה לקחת סיכון שישלחו אותי לעבודה וגם בסוף לא יאשרו לי את זמן ההמתנה... אז אורנה האם זה בסדר ההרשמה הראשונה לפי מה שהבנת..ואפילו שלא חתום כלום בפנים.. וממתי מתחילים לספור 90 יום מהיום שנירשמתי בלשכת התעסוקה?? או מהתאריך שסיימתי לעבוד שזה ה30-06-09 (חופשת לידה מוקדמת) סליחה על הבורות מקווה שתעזרי לי תודה.

      • דמי אבטלה
        אורנה | 23/10/2009 13:40

        שלום לך ומזלטוב ללידה, הרשמה ראשונה ב-20.10.09 היא ההרשמה הקובעת לצורך בדיקת זכאותך לדמי אבטלה מתאריך זה,18 חודשים אחורה=540 ימים, כמפורט בהרחבה בתנאי הזכאות בקישור מטה. את יכולה לחזור להרשמה באופן שוטף בכל מועד במהלך השנה, כאשר תהיי פנויה לעבודה ויהיה לך סידור לתינוק שנולד. זכאותך נשמרת עד 12 חודשים מיום ההרשמה הראשון. בהצלחה.