שאירים - תנאי הזכאות

  • קצבת שארים
    אוסנת | 09/02/2009 15:28

    שלום רב, אני אלמנה בת 33 ואם לשלושה ילדים חייתי בארה"ב קצת פחות מחמש שנים ובעלי נפטר שם,מייד עם פטירתו חזרתי לארץ עם ילדיי ביטוח לאומי מסרב לאשר לי קצבת שארים ונותן לי רק הבטחת הכנסה כיום בסכום של 1000 שח בערך לפי משכורת של 3000 ש"ח בערך.במידה ואני אשתכר יותר הקצבה תקטן בהתאמה.בנוסף יש הרעת תנאים קשה בין הבטחת הכנסה לקצבת שארים רציתי לדעת אם יש איזה סיכויי או דרך לחייב את ביטוח לאומי בקצבת שארים . מאוד קשה ובלתי אפשרי להתקיים ולקיים משפחה בת 4 נפשות מ4000 ש"ח בחודש. אודה על תשובה מהירה

    • שאירים - תנאי הזכאות
      אורנה | 10/02/2009 08:23

      על פי התנאים המפורטים בקישור מטה, הזכאות לקצבת שאירים היא למי שהיה תושב ישראלי בעת פטירתו ושלם דמי ביטוח לאומי לתקופות כפי שמופיע בתנאי השני בקישור: התנאי השני: הנפטר/ת השלים/מה אחת מתקופות האכשרה (ביטוח) האלה: 12 חודשים שלפני יום הפטירה. 24 חודשים, רצופים או לא רצופים, ב-5 השנים שלפני הפטירה. 60 חודשים (5 שנים), רצופים או לא רצופים, ב-10 השנים שלפני הפטירה או שלפני גיל הפרישה. 144 חודשים (12 שנים) רצופים או לא רצופים. 60 חודשים, רצופים או לא רצופים, מיום שנעשה/תה לראשונה תושב/ת ישראל, בתנאי שמספר החודשים שלא היה/היתה מבוטח/ת אינו עולה על מספר החודשים שהיה/תה מבוטח/ת. תושב ישראל: מי שמרכז חייו בישראל, לדוגמה מקום מגורים קבוע, מקום שהות המשפחה, מקום שבו מתחנכים הילדים, מקום עבודה עיקרי, מקום לימודים. על הטוען לתושבות להוכיח את קיומה מתי לא נדרשת תקופת אכשרה: במקרים האלה לא נדרשת השלמת תקופת אכשרה (ביטוח): הוא/היא נפטר/ה בתוך שנה מהיום שנעשה/תה תושב/ת ישראל. הוא/היא נפטר/ה לפני שמלאו לו/לה 19 שנה. הוא/היא היה/היתה המפרנס/ת העיקרי/ת של בן הזוג או של הילדים. היא נפטרה בתוך שנה מהיום שהתגרשה או התאלמנה. - אם הנפטרת הייתה אם לילדים (לפי הגדרת "יתום", כפי שמופיע בהמשך), ולא השלימה תקופת אכשרה (ביטוח) כנדרש - יהיו הילדים בלבד זכאים לגמלת שאירים. - מי שעלה לארץ לראשונה לאחר הגיל המפורט בטבלה למעלה, אינו מבוטח בביטוח שאירים, ואלמנתו עשויה להיות זכאית לקצבת שאירים מיוחדת, אם לא הגיעה לגיל פרישה. הכל לפי המפורט במלואו בקישור: http://www.btl.gov.il/benefits/Survivors_%20Insurance/Pages/תנאי%20זכאות.aspx בידקי עתה האם הסיבה לדחיה מתאימה לתנאים הרשומים. משתתפת בצערך .