שלום לך גידי

  • אורנה שלום, שאלתי אותך שאלה "מעט שונה"...
    גידי | 20/01/2009 18:46

    ב-12.1 על כך שאני מקבל קצבת נכות כללית(100%+אובדן כושר 75% יציבה), ושקיבלתי בעבר-לפני גיל 18. כתבתי כי ברצוני ללמוד תחום מסוים אך חושש בשל בקשת מוסדות הלימוד(לא כולם) ומקומות עבודה(גם לא כולם) לחתום על ויתור סודיות; החשש שלי הוא שכשאחתום, מבקש הבקשה יוכל לראות מדוע קיבלתי ומקבל קצבה(בשל רקע נפשי מסוים), ועל כן לא ירצה לקבלני לעבודה/לימודים(לא חסרים אנשים בעלי דעות קדומות). ולכן נושא זה גורם לי להיסוסים ודילמה: מצד אחד אני מאוד רוצה לממש את עצמי מבחינה אקדמית ומקצועית, ומצד שני אני חושש שמא לבסוף הכל יהיה לשווא משום שדלתות תיסגרנה בפניי. (ראיתי טפסים כאלה שכתוב בהם כי אני מצהיר שלא לקיתי או לוקה בהווה במחלה נפשית, ונראה כי זו רובריקת "סינון"). כתבת לי שהכל בראש ואין צורך לדאוג. ושאעשה מה שטוב לי. אך רציתי לוודא שוב ולהסתמך על דברייך ונסיונך המקצועיים(או של כל מי שיכול לפזר את הערפל). אני משער שהחשש הגיע בעיקר מדברי הפסיכולוגית שלי בעבר שטענה שאם אקבל קצבה זה "יסמן" אותי ולא אוכל להתקבל למקומות עבודה(שדורשים ויתור סודיות לשם ביטוחים וכד', או במקצועות רפואיים וכד'). אני ממש מצטער שאני שואל שנית לאחר העידוד המועיל בפעם הקודמת, ומצטער על ה"מגילה"... תודה רבה רבה גידי.

    • שלום לך גידי
      אורנה | 20/01/2009 19:43

      אני מעלה את שאלתך הראשונה, בה הדברים נרשמו השאלות/תגובות להשלמת התמונה וממנה נוכל לנסות לסייע בידך: שלום, שאלה מעט שונה.. אשמח לכל תגובה גידי12/01/2009 19:22 שלום. אני מקבל קצבת נכות כללית(100% +אי-כושר 75% יציבה) כשנה. בעבר גם קיבלתי אך היא היתה זמנית(לכשנתיים). לאחרונה חשבתי ללמוד תחום "מבוקש" (בתחומי עריכת-דין וכד' -לא אפרט אך הכיוון הוא לתחומים אלה). אני מודע לכך שיש מעסיקים רבים שכחלק מתנאי הקבלה לעבודה,אך עוד לפני עבודה- כתנאי קבלה ללימודים עצמם, דורשים חתימה על ויתור סודיות רפואית. אני בדילמה משום שאיני יודע אם בכלל להתחיל ולהשקיע לקראת הקבלה ללימודים אלה (ועבודה תבוא רק אח"כ..) בידיעה שאם אחתום על הויתור הזה, ברור לי שלא אתקבל מהסיבה שדבר היותי מקבל וקיבלתי קצבה ואולי גם פרטים על אופיה (הלא פיזי), משום שהדבר יהיה נגיש. אשמח לתגובתכם בנושא, לכל דעה ועובדה.. האם אכן כך הדבר? חבל על המאמץ? תודה רבה ויום טוב! ה מ ל צ ה אורנה14/01/2009 14:59 אני מאמינה שהכל בראש שלנו! צא ולמד את מה שאתה טוב בו, תחומים שקרובים ללבך ואתה מתאים להם. אין דבר העומד בפני הרצון. אין דבר כזה סגירת דלתות, ואל תתן לנבואה שתגשים את עצמה. אני מדברת מתוך נסיון רב של שנים, ולא אמורה להיות כל בעיה. עלה והצלח. אורנה, תודה רבה! עודדת אותי. את נפלאה :-)לת גידי14/01/2009 15:16 ועתה לשאלתך החדשה. אתה רותם את העגלה לפני הסוסים. קודם כל צא ולמד. תעשיר את עצמך ותהיה עסוק בלמידה. בד"כ במהלך הלימודים משלבים עבודה, וזהו הזמן להוכיח את עצמך. לגבי ביטוחים,לא יהיה לך כיסוי ביטוחי לגבי מגבלות רפואיות כמו לכל מעמד לביטוח אחר. לא כולם מתקבלים אוטומטית לביטוח, ואם יש בעיה רפואית,מגבלילם אותה בכיסוי. לגבי מקצועות שאתה בוחר לעסוק בהם, אני מניחה שפנית לשיקום המקצועי בביטוח הלאומי, כדי שתשלח למכון "פילת" בד"כ,כדי שיבדוק את סיכוייך להצלחה בתחום אותו אתה רוצה ללמוד. יהיה עליך לקבל חוות דעת מקצועית שתעזור לך לנתב את רצונך בלמודים אקדמאיים לקראת יציאה לעולם העבודה. אני מציעה להתיעץ עם העו"סית שלך במח' השיקום המקצועי,שתוכל ללוות אותך ולסייע בידך עד לשילובך בלימודים. יוסיפו החברים מנסיונם. בהצלחה רבה.

      • תודה רבה לכם! עודדתם אותי. חסויה, לפי הבנתי אותך
        גידי | 23/01/2009 14:13

        אם חותמים על ויתור סודיות, אין זה אומר שבשל החתימה יוודע דבר היותי מקבל קיצבה? אז למעשה מה "נותן" ויתור הסודיות למי שביקש לחתום עליו? שוב תודה רבה לכם! :-)

    • לידיעתך לא מעט פסיכאטרים סובלים בעצמם מבעיה נפשית
      משה זיכמך | 21/01/2009 00:34

      וגם הם עובדים ומתפקדים לכן למרות החששות שלך כל עוד הבעייה הנפשית שלך בשליטה אין לך ממה לחשוש והליך ויתור הסודיות הוא הכרחי לצורך קבלת קצבת נכות וכן לצורך קבלה לעבודה עליך לציין את מצב בריאותך ואינך יכול לשקר כי ברגע שיתגלה תפוטר לאלתר. אז הטוב ביותר להבנתי לא לפחד מכך כי אינך יכול לפחד כל חייך ונכותך בגדול דומה לכל נכות אחרת ועליך להתמודד עם המצב ולתפקד למרות הכל.בהצלחה.

    • אל תצהיר
      חסויה | 22/01/2009 10:22

      אל תכתוב על קבלת הקצבה ואל תצהיר שום דבר לגבי קבלת קצבה מביטוח לאומי וככה יקבלו אותך בלי בעיה ללמודים או עבודה

      • המשך
        חסויה | 22/01/2009 10:24

        תחתום על ויתור סודיות כי אין ברירה וכולם חותמים על זה אבל מעבר לזה אל תדווח על שום דבר שקשור לביטוח לאומי בהצלחה