התיצבות בשירות התעסוקה

  • שאלה בעניין תשלום דמי אבטלה במקרה של העדרות מהתייצבות
    שרון | 03/04/2008 12:28

    בשל נסיעה לחו"ל אני עומד לפספס את היום השבועי בו עלי להתייצב בלשכת התעסוקה. יום ההתייצבות שלי הוא יום שני ואני חוזר מחו"ל רק ביום שישי באותו שבוע. כלומר אוכל להתייצב בלשכה רק ביום ראשון בשבוע שלאחר מכן. מה המשמעות מבחינת תשלום דמי האבטלה שמגיעים לי? תודה רבה

    • התיצבות בשירות התעסוקה
      אורנה | 03/04/2008 20:17

      בהעדרות מהארץ,אתה לא מקבל עבור אותו שבוע בו לא נרשמת, אבל,סך הימים לא נפגע בסופו של דבר והוא ישולם לך בהמשך. אגב,כל יציאה מהארץ,מדווחת ישירות גם למוסד לביטוח לאומי. נסיעה טובה.

      • שאלה באותו הנושא
        מזל | 31/05/2008 21:47

        גם לי יש מקרה דומה - אני נוסעת לחו"ל בסוף החודש ויום ההתיצבות שלי הוא יום ראשון, היום בו אני חוזרת. האם כדאי שאחתום ביום שלאחר מכן או שבכל מקרה זה לא ישנה ואני לא אקבל עבור אותו שבוע שבו לא התייצבתי. כמו כן, האם תוכלי בבקשה להפנות אותי לסעיף החוק הרלוונטי שקובע כי רק עבור אותו שבוע אני לא מקבלת ולא עבור כל החודש על מנת שאוכל לעיין בו. שאלה אחרונה, האם צריך לעדכן את ביטוח לאומי בנסיעה לחו"ל או שאין בזה צורך? תודה רבה מראש.

        • נסיעות לחו"ל בתקופת דמי האבטלה
          אורנה | 31/05/2008 22:14

          אם את חותמת ביום שאחרי,את מקבלת רק את היום בו חתמת ולא את כל השבוע. כפי שציינתי בתשובתי לשרון,כל יציאה מהארץ נרשמת במחשבי הביטוח הלאומי לכן אין צורך להודיע)אין לכך משמעות). לגבי חוק ההתיצבות/תשלום תוכלי לקרא באתר ביטוח לאומי: "הכללים להתייצבות בלשכה לפי תקנון שירות התעסוקה: עליך לבוא בעצמך ללשכת שירות התעסוקה בימים ובשעות הנהוגים במדור, שבו שובצת. אם לא התייצבת באחד מהימים שנקבעו לך - רואים את הימים שבין ההתייצבות הראשונה ובין ההתייצבות השנייה כאילו עבדת בהם, ולא ישולמו לך דמי אבטלה בעדם. אם התייצבת בלשכת שירות התעסוקה ביום אחר מהיום שנקבע להתייצבותך, ייחשב יום התייצבותך זה בלבד ליום אבטלה. הקישור המלא: אבטלה - תנאי הזכאות http://www.btl.gov.il/NR/exeres/B011E6BB-9ADA-493A-955D-B86ACD910437.htm נסיעה טובה ובהצלחה.

          • שאלה הבהרה בבקשה
            מזל | 01/06/2008 03:26

            מה הכוונה במשפט "אם לא התייצבת באחד מהימים שנקבעו לך - רואים את הימים שבין ההתייצבות הראשונה ובין ההתייצבות השנייה כאילו עבדת בהם, ולא ישולמו לך דמי אבטלה בעדם". מהי ההתייצבות "הראשונה" ומהי "השנייה" ואיך מזה ניתן להבין שאני לא אקבל רק עבור אותו שבוע שבו לא התייצבתי? והאם כדאי שאתייצב יום למחרת, במקום ביום ראשון (יום ההתייצבות שלי) ביום שני. שוב תודה רבה מראש. מזל