הצמדה ושכ"ט

  • טעויות בחוזה, מה הדין?
    אילה | 18/06/2012 15:15

    שלום וברכה, ותודה מראש:רכשנו דירה מקבלן, חתמנו על חוזה.... כעבור זמן קבלנו 2 מכתבים על 2 טעיות שנפלו בחוזה (טעויות של הקבלן...) ובקשו מאיתנו שנחתום על מסמכים חדש. שאלתינו, האם החוזה שנחתם מחייב?האם אנו מחויבים לחתום על מסמך חדש?אפרט במה מדובר:1.בעת חתימת החוזה עם העו"ד של הקבלן הוא בקש מאיתנו שנשלם את שכר טרחתו אליו ישירות, בהדגשה: ששכר טרחת העו"ד לא כלול במחיר הדירה, התפלאנו, אך שילמנו לו כפי שדרש, וחתמנו על הר של ניירת... לאחר כשבועיים קבלנו מכתב מהקבלן שבחוזה נפלה טעות, ודרישה שנחתום שאנו מאשרים שהמחיר המופיע בנספח תמורה אינו כולל שכר טירחה, מובן שלא חתמנו. בדקנו את החוזה ביסודיות, ושמנו לב שנכתב בנספח התמורה בחוזה, "מחיר הדירה כולל השתתפות בהוצאות משפטיות ." לפי הנכתב בנספח תמורה המחיר שסוכם על הדירה כולל שכר עו"ד ונגבה מאיתנו סכום נוסף שלא ע"פ החתום בחוזה.מה אתה אומר: האם אנחנו יכולים לדרוש את הכסף ששילמנו חזרה? שהרי בחוזה נכתב ברורות שהמחיר הנקוב כולל שכר טרחת עו"ד!!!2. בחוזה שנחתם עם הקבלן צורפה גם תוכנית המגרש הכוללת חצרות והצמדה למספרי דירות.  ובאחת החצרות נכתבה הצמדה על מספר דירתינו. זו טעות  ברורה מכיוון שהדירה שרכשנו אינה דירת קרקע וממילא לא שייך שתהיה לנו חצר, אך למעשה על תוכנית הצמדת חצרות זו חתמנו בעת מעמד החוזה. לאחר מספר שבועות קבלנו מכתב מהקבלן ובו דרישה לחתום על תוכנית מגרש והצמדת חצרות - נכונה, ולהשמיד את התוכנית שנחתמה בחוזה.השאלה, מה אומר החוק? האם אנו חייבים לחתום? החצר, למי מוצמדת?  האם אנו אמורים לקבל פיצוי?אתן הסבר לגבי השאלות ששאלתי, לכאורה אין ספק שדרישת הקבלן לחתימה על תוכנית הצמדת חצרות נכונה. הינה לגיטימית. הנקודה,שאנו כרגע בדין ודברים עם הקבלן על שדרוגים במפרט שאנו רוצים אך הוא דורש תוספת מחיר - - - לא ריאלית.  ומבחינתו אין כל אינטרס לבוא לקראתינו.חשבנו, להתנות את החתימה  על התוכנית הנ"ל (במידה ומה שנחתם בעת מעמד החוזה מחייב ויוצר בעייה חוקית אצלו) במטרה לגרום לקבלן אינטרס לשבת ולהסדיר את הדברים לשביעות רצוננותודה מראש על תשובתך.... אילה

    • הצמדה ושכ"ט
      עו"ד אברהם ללום | 19/06/2012 11:38

      ברמת העיקרון - אכן אינכם חייבים לחתום על שינויים מאוחרים להסכם, אלא אם ההסכם כולל תנאי המחייב חתימתכם על שינויים מסוג זה. לעניין שכה"ט- אכן יכולה לעמוד לכם טענת דרישת השבה אולם מאחר והסכום שולם (יש לבחון כמה זמן חלף) ניתן לטעון כי היה ברור ונהיר לכל כי הסכום איננו כולל שכ"ט והתנהגותכם בתשלום שכה"ט מעידה על כך, ואז נכנסים לעניין של הוכחות. לעניין ההצמדה- מחד נכון שבוצעה ההצמדה וברמת הכלל יש לכם זכות בה, אולם אם יווכח כי בוצעה בטעות ולא שולמה תמורה בגינה וכי בנסיבות העניין יסתבר כי לא הגיוני כי אכן ההצמדה כאמור תהא לדירתכם ובלבד שההצמדה טרם נרשמה בלשכת רישום המקרקעין- הרי שתהיו חייבים לוותר על כך ו/או הקבלן יפנה לבימ"ש לקבלת צו המורה למי שייכת הגינה. בכל מקרה באם יסתבר כי סירובכם הינו בנסיון לסחוט או להתעמר בצד שכנגד זה עשוי להוות טענה של הק'בלן נגדכם ולדרוש מבימ"ש צו שיחייב אתכם בחתימה או לחילופין צו של בימ"ש המאשר את המצב הנדרש... יש לשקול את העניינים בקפידה תוך בחינת מלוא תנאי ההסכם עליו חתמתם. בברכה, עו"ד שירן רומנו (הרוש) עמר, רייטר, ז'אן, שוכטוביץ ושות'