מס רכישה

  • פטור ממס
    עמי | 15/04/2012 15:28

    לי ולאישתי יש דירה.שאלתי היא אם הייתי רושם רק את שמה בלבד הייתי יכול לקנות דירה נוספת ולא לשלם עליה מס בכלל?או שבני זוג נחשבים לאחד?שאלתי השניה היא אם ברצוני לקנות דירה נוספת מהי הדרך בה ניתן להפטר ממס כלשהו אם ויש דרך כזו?תודה רבה

    • מס רכישה
      עו"ד שזר תומר | 15/04/2012 21:43

      רשות המיסים רואה בכל אחד מכם כתא משפחתי - כלומר - אי אפשר לבצע רכישה של דירה על שם אחד ואז רכישת דירה על שם אחר - זה יחשב דירה שניה... פטורים? אם אתה רוצה למכור את הדירה הראשונה תוך שנתיים תוכל לקבל פטור באם תשאר אם הדירה החדשה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • תודה רבה רק לוודא שהבנתי נכון
        עמי | 16/04/2012 12:00

        בדבריך אמרת שאהיה פטור ממס אם אמכור את הדירה הראשונה ואשאר עם החדשה,יוצא שאם אני קונה דירה ותוך שנתיים קונה נוספת ומוכר את שתיהם בפחות כשלא עברו שנתיים.אהיה פטור ממס או דווקא אם אשאיר את הדירה החדשה?תודה רבה