דיירות מוגנת - האם עוברים לבני המשפחה האחרים? ומתי?

  • דייר ממשיך
    אלינה | 14/04/2012 22:01

    האם אח של דייר עמידר שמתגורר איתו יותר משלוש שנים זכאי להיות דייר ממשיך...אחרי שדייר עמידר עובר לגור במוסד סיעודי..או אח לא יכול להיות דייר ממשיך? בחוק כתוב שדייר ממשיך הנו בן זוג ילד נכד או הורה..תודה

    • דיירות מוגנת - האם עוברים לבני המשפחה האחרים? ומתי?
      עו"ד שזר תומר | 15/04/2012 21:24

      לפי מה שאני יודע פועלים על פי הכללים הבאים: בדירת מגורים דייר שנפטר הופך בן זוגו לדייר מוגן, בתנאי שגר יחד איתו לפחות שישה חודשים לפני שנפטר. אם אין בן זוג, ילדי הדייר שנפטר יהיו לדיירים מוגנים ואם אין ילדים – קרוביו האחרים והכל בתנאי שהתגוררו יחד עם הנפטר לפחות שישה חודשים לפני הפטירה ובתנאי נוסף שבזמן הפטירה לא היה להם דירה אחרת למגורים. דייר שנפרד מבן זוג או התגרש, לאחר שהיו בני זוג וגרו יחד לפחות חצי שנה - ייקבע הדייר הממשיך על פי הסכם בין בני הזוג או על פי פסק דין שניתן בעניינם. דייר שנטש את משפחתו- בן זוגו יהפוך לדייר, אם גר יחד איתו לפחות שישה חודשים לפני נטישתו. אם לא היה לדייר בן זוג יהפכו ילדיו לדיירים, ואם לא היו לו ילדים יהפכו הוריו לדיירים- ובתנאי שגרו יחד עם הדייר לפחות שישה חודשים לפני שעזב ואין להם דירה אחרת למגורים. מעבר לכך צריך לבצע לך סקירה משפטית . תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.