הערת אזהרה

  • רישום הערת אזהרה כנגד עיקול פוטנציאלי
    רון כ | 14/04/2012 18:58

    שלוםלזוג שהתגרש לפני מספר שנים , נותרה דירת מגורים בה גרה האישה. הבעל נתון בחובות ואינו מתגורר בדירה. בהסכם הגירושין מונו כונסי נכסים לדירה. האם יכול אחד מבני הזוג לרשום הערת אזהרה מתוך חשש של חובות הצד השני , וזאת על מנת למנוע עיקול פוטנציאלי. האם זו הדרך הנכונה להגן על חלקו של הצד שאינו בחובות על חלקו ברכוש?אם לא, איך יש לנהוג כדי למנוע עיקול של הצד שאינו בחובות?תודה על הייעוץרון

    • הערת אזהרה
      עו"ד שזר תומר | 15/04/2012 21:18

      אני מבין שהדירה רשומה עדיין על שניהם. הדרך הנכונה יכולה להיות רישום הערת אזהרה (יש עוד דרכים), אבל מכוח מה? כלומר, אם אין חוב של הבעל כלפי האישה, אז מכוח מה לרשום הערת אזהרה? יתכן כי אם יש חוב, הדרך היא לפתוח בהליך הוצל"פ או בביהמ"ש ולהטיל עיקול זמני, אבל צריך לבדוק את המקרה יותר לעומק על מנת להגיע למסקנות. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • סיבת הבקשה להערת אזהרה
        רון כ | 16/04/2012 09:02

        שלום סיבת הבקשה היא חששה של האישה מפני עיקול מלא על הדירה עקב חובות הבעל (המחזיק במחצית בבעלות הדירה) החובות אינם גבוהים וישנם מקורות ממימוש אחרים, אך בכל זאת כדי להיות בטוחים. האם יש איזושהי אפשרות חוקית של צד אחד להגן על בעלותו מפני עיקול מלא על הדירה? תודה שוב רון