תביעה כנגד שכן בבית משותף

  • דייר בבית משותף מאז 1983 הצמיד מעלית ופרוזדור ללא
    צבי חיימוביץ | 13/04/2012 18:17

    מה הדין לגבי דייר בבית משותף שהצמיד את המעלית הנכנסת לפרודור המשותף שלו (חדר מדרגות) מאז 1983 ניסינו כל דרך ואתה לא נותר לתבוע האם בבית משפט המחוזי או המפקחת שכן אנו מבקשים הריסה הבית לא רשום בטאבו ובתוכנית בעיריה לא מוצמדת המעלית והגג משותף מה לגבי שיהוי בהגשת התביה מסיבות של נסיונות שלא להגיש תביעה ישד התכתבויות כל השנים

    • תביעה כנגד שכן בבית משותף
      עו"ד שזר תומר | 14/04/2012 17:30

      קצת קשה להשיב על שאלה מסוג זה במסגרת הפורום, גם חסרים פרטים רבים, וגם מדובר בסוגיה מורכבת. ראשית - לטעמי יש כאן התיישנות ולא שיהוי. שנית - צריך לראות את התוכניות, שכן, "בגדול", אתה לא יכול לתבוע הריסה - אלא העירייה צריכה לתבוע הריסה, אתה יכול לתבוע סעדים כספיים וצו עשה - השאלה האם הריסה מתאימה לצו העשה הזה. בקיצור, צריך לבצע בדיקה פרטנית מול עו"ד. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • הריסהשל חריגה
        משה | 14/04/2012 17:51

        הי אני חושב שניתן לבצע הריסה אין התיישנות במקרקעין ולדעתי המקום לתבוע מחוזי במידה ויוכיחו שטפלו ולא הזניחו אזי אין התיישנות העיריה לא מתערבת בבניה חריגה בתוך הבית ומשאירה לבית המשפט ממקרה דומה שלי "אין עניין לציבור" טען היועמש בעיריה