שוכר שנעלם - מה עושים?

  • שוכר שנעלם, משאיר ציוד בדירה ולא משלם. מה לעשות?
    יעקב | 13/04/2012 11:46

    שלום רב, אני בעלים של דירה בנתיבות שירשתי. כרתי חוזה שכירות (ללא ערבות, ערבים או צ'ק בנקאי) לשנה עם שוכר. לאחר חודשיים השוכר נעלם והשאיר את הציוד שלו בדירה. ניסיתי להשיגו כל העת (כהוכחה יש לי פלט שיחות), אך ללא הצלחה. נותרתי ללא תשלום עבור שכר הדירה ועם ציוד שאינו שייך לי. לאחר חצי שנה, פרצתי לדירה והחלפתי מנעולים. כמו כן, כרתי חוזה עם שוכר חדש לשנה ומכרתי לו את הציוד של השוכר שנעלם. להפתעתי, השוכר החדש כעת הופיע והוא דורש את הציוד שכבר נמכר. השוכר הנעלם אף יודע על המכירה. הוא מוכן לשלם לי על התקופה שבה ברח, אך רוצה את הציוד בחזרה? אני אבוד וממוש זקוק לייעוץ. תודה מראש, יעקב

    • שוכר שנעלם - מה עושים?
      עו"ד שזר תומר | 13/04/2012 16:20

      מכוח מה מכרת את הציוד של השוכר??? הרי זה מהווה עילה לתביעה כנגדך... תנסה להגיע להסדר עם הדייר הקודם, ולהחתים אותו על מסמך שהוא מוותר על העלות של זה וכנגד אתה מוותר על חודשי השכירות שהוא לא שילם - אולי זה יפתור לך את הבעיה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.