היטל השבחה

  • האים הרעת התנאים הסביבתיים הגורמים לירידת ערך המקר
    יצחק | 11/04/2012 16:47

    שלום אני עומד לבנות בית נוסף בחצר ביתי ללא חלוקה(פרצלציה) אדמת מינהל, מאחר וקניתי לפני כ-33 שנים ,המגרש היה גובל בשטח ירוק בוסתן עצים וכו" כעבור כ-10 שנים במחטף עירית חדרה שינתה יעוד לשטח חום מבני ציבור, וניבנה בית ספר יסודי, ומאז השקט הפסטורלי הפך לסיוט ,כאשר בזמן הלימודים מערכת הכריזה והצלצולים פועלים בעוצמה ,ולאחר הלימודים נהפך למגרש משחקים ,מה שגורם לירידת ערך הבית והמגרש, ולאי אפשרות למכור במחיר סביר, לכן החלטתי לבנות בית לעצמי כאשר אני השקיע בבניה את כל הנדרש והצורך לאטימות מוחלטת לרעשים, שאלתי היא האים הרעת התנאים הסביבתיים הגורמים לירידת ערך המקרקעין יכולים להשפיע על חישובי היטל ההשבחה, וכיצד עלי לפעול ? תודה מראש

    • היטל השבחה
      עו"ד שזר תומר | 13/04/2012 16:14

      צר לי אך לא כל כך הבנתי את שאלתך, הרי היה באפשרותך לפעול כנגד העירייה לפני כעשרים שנה ולהעלות כנגדה טענות... לגבי היטל השבחה - תוכל לבדוק זאת מול העירייה, או לשכור שמאי שמתמחה בתחום שיבדוק זאת עבורך. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.