רכישת בית מקבלן

  • שטח משותף
    אפי | 11/04/2012 15:30

    הנני מתעתד לקניית בית צמוד קרקע - הבית הינו דו משפחתי כחלק מפרוייקט של שמונה דו משפחתיים . מתברר כי הכניסה לסימטה שמהווה כניסה לשמונת הדו משפחתיים חולקה בין כולם ( לכל דייר נרשם 40 מ"ר ) כלומר הבית משתרע על 250 מ"ר אבל בפועל נרשם 290 מ"ר כאשר לטענת היזם/קבלן 40 מ"ר זה שטח משותף (כמו רחוב הולנדי קטן המשמש את בעלי הביתים לכניסה ). האם בעתיד במידה ונדרש לפעולות פיתוח בסימטה ע"י המועצה המקומית נדרש לשלם מכיסנו ??מה המשמעויות המשפטיות הכרוכות ?? על מה אני צריך לעמוד בחוזה כידי לשרת את האינטרסים שלי בעתיד לגבי שטח זה ??

    • רכישת בית מקבלן
      עו"ד שזר תומר | 13/04/2012 16:12

      לא יודע מה המשמעות לגבי פיתוח - אבל ניתן לברר זאת במועצה. בגדול לפי התיאור שלך - מדובר בשטח שהוא פרטי, ובאחריותכם (לטעמי לגבי הפיתוח - לא היה בעיה). אבל לדוגמא לאחריות נזיקית - זה כן באחריותכם. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.