זכות חכירה

  • עזרה דחופה בבקשה
    ירון | 10/04/2012 16:51

    שלוםאני מעוניין לרכוש דירה. הוצאתי נסח טאבו ורשום שהבעלים הוא קרן קיימת לישראל והמוכר הוא חוכר. בנסח רשום תאריך סיום חכירה בשנת 2018 ולא כתוב שאין הגבלה בהעברה. מה זה אומר שאם אני קונה ממנו את הנכס בשנת 2018 אני אצטרך לשלם משהו למינהל? או שהמוכר צריך כבר עכשיו לדאוג להארכת התקופה ולשלם מה שצריך? והאם עדיף שזה יעשה לפני חתימת החוזה? תודה רבה

    • זכות חכירה
      עו"ד שזר תומר | 13/04/2012 15:56

      זה אומר שצריך חתימה של המינהל לצורך ביצוע העברת הזכויות. זה גם אומר בשנת 2018 צריך יהיה לשלם דמי חכירה למינהל למשך 49 השנים הבאות (אפשר לבדוק לגבי תקופת הזמן במדוייק במינהל). תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.