סירוב שכן

  • סירוב שכן
    vardina | 10/04/2012 16:03

    אחותי גרה בביין משותף בקומנ שנייה מתוך שתיים. על פי התב"ע, יש לה זכויות בנייה 40 מ"ר על הגג וגם התרחבות החוצה. לאחד הבעלים יש דירת מרתף שהוא משכיר ויש לה חלון מעל פני האדמה. הוא מערים הרבה קשיים ומציב תנאים בלתי סבירים כדי שיחתום לה על תכנית הרחבה. אחותי התחייבה לו מראש, שההרחבה שהיא תבצע, לא תהיה מעל החלון שלו (וכך היא מקטינה את השימוש בזכויותיה), כדי לא להסתיר לו אור ואויר. (ההתחייבות תקפה גם לרוכשי זכויותיה בעתיד. דירת המרתף, רק בחלקה הקטן נמצא מתחת לדירה של אחותי- רק החלון. יתר השטח מתחת לדירות שלידה. הוא עדיין מציב תנאים בלתי הגיוניים. גם מלבדו יש לה חתימות של 75% . האם הוא רלבנטי? האם הוא עדיין יכול להתנגד ולעכב לה את התוכניות? תודה על תשובה מהירה

    • סירוב שכן
      vardina | 15/04/2012 12:41

      האם אף אחד לא יכול לענות על השאלה? הוא רוצה שאחותי תוותר על הגינה לטובתו . האם ויתור על חלק מהשטח המשותף שאחותי השתמשה בו כגינה (אין לה יציאה לגינה, כי דירתה בקומה שנייה) הוא חוקי?