נכות בביטוח לאומי - זכאות לדירה ?

  • רכישת דירה למקבל קצבת נכות
    מוריה | 10/04/2012 15:43

    שלום, הנני מוכרת בביטוח לאומי כמקבלת קצבת נכות קבועה, אחוזי נכות כללית 89% ודרגת נכות של 74% קבוע, כיום הנני בת 26 ומעוניינת לרכוש נכס- דירה למגורים עצמאיים. ברצוני לדעת מה הזכויות והפטורים שמגיעים לי עבור קניית דירה. בתודה, מוריה.

    • נכות בביטוח לאומי - זכאות לדירה ?
      עו"ד שזר תומר | 13/04/2012 15:53

      זה מה שמצאתי עבורך באתר הביטוח הלאומי: אפשרויות הסיוע: הלוואות לשיפור דיור נכים בדרגת נכות 20% ויותר זכאים להלוואה למטרת שיפור דיור במסגרת כללים ותנאים הנקבעים מפעם לפעם. ההלוואה תינתן לחסר דירה הרוכש דירה ראשונה; או לכיסוי חוב על דירה שנרכשה טרם הנכות; או להחלפת דירה (לנכה שלא נעזר בעבר ברכישה/החלפת דירה) עקב צפיפות, סטנדרט בנייה נמוך, צורך בשיפוץ חיוני בדירה או בשל סיבות רפואיות.בנוסף, נכה שהתחתן זכאי להלוואה חד פעמית למטרת רכישת ציוד וריהוט ביתי. גובה ההלוואה נקבע בהתאם לדרגת הנכות. מענק לרכישת דירה ראשונה (למחוסרי דיור) מי שדרגת נכותו כמפורט בטבלה להלן והוא מחוסר דיור עצמאי יהיה זכאי, על פי החלטת ועדת השיקום, למענק לרכישת דירה ראשונה בקומה נמוכה ללא מעלית, או לרכישת דירה בבניין עם מעלית (עד קומה ב’): דרגת הנכותסכום המענק 35% עד 49% על פגיעת רגליים22,500 ש“ח 50% עד 89% בכל סוגי הפגיעות45,000 ש“ח 50% ומעלה על גפיים תחתונות68,000 ש“ח 90% עד 100% בכל סוגי הפגיעות85,000 ש“ח מענק להחלפת דירה נכה בדרגת נכות 35% ויותר על פגיעה ברגליים, או 60% ויותר על פגיעה בלב או בריאות, או 90% עד 100% בכל סוגי הפגיעות, שבבעלותו (טרם פגיעתו) דירה בקומה גבוהה ומחמת מגבלותיו הוא נאלץ להחליפה לדירה בקומה נמוכה ללא מעלית, או לדירה בבניין עם מעלית (עד קומה ב’), זכאי למענק להחלפת דירה. גובה המענק - 45,000 ש"ח. פטור והנחות בעת רכישת דירה נכים בדרגת נכות 20% ויותר לצמיתות (המקבלים תגמול חודשי) זכאים להטבות הבאות בעת רכישת דירה: הנחה בגובה 95% בתשלום מס רכישה (מס שבח) על דירה למגורים או על קרקע לבנייתה. פטור מלא מאגרת העברת בעלות מקרקעין (טאבו) או בחכירת מקרקעין לשם שיכון. הנחה באגרת רישום משכנתא בלשכת רישום מקרקעין. נכים בדרגת נכות 50% ויותר, המחזיקים בדירה בתנאי חכירה ממינהל מקרקעי ישראל, זכאים לפטור מתשלום דמי הסכמה להעברת מקרקעין. ההטבות יוענקו פעמיים בלבד. למימוש ההטבות יש לפנות לסניף הסמוך למקום המגורים. הנחה בארנונה נכים בדרגות נכות 10% ויותר (כולל נכים בדרגת נכות 10% עד 19% שקיבלו מענק חד-פעמי) זכאים להנחה במסים העירוניים (ארנונה). את גובה ההנחה קובעות הרשויות המקומיות לפי צפיפות הדיור. ההנחה תינתן על פי רשימת זכאים שיעביר המוסד לביטוח לאומי לרשויות המקומיות אחת לשנה (עד שתוסדר ההנחה באמצעות רשימת הזכאים, ניתן לקבל אישור חד פעמי בסניף הסמוך למקום המגורים). מי שדרגת נכותו 100% מיוחדת זכאי להחזר נוסף של 40% על תשלומי הארנונה ששילם לאחר ההנחה (רק עבור שנת המס השוטפת). לקבלת ההחזר יש לפנות למשרד הראשי, בצירוף אישור על התשלום (לאחר ההנחה). http://www.btl.gov.il/benefits/Victims_of_Hostilities/%D7%94%D7%98%D7%91%D7%95%D7%AA%20%D7%95%D7%9E%D7%A2%D7%A0%D7%A7%D7%99%D7%9D/pages/%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%A2%20%D7%91%D7%93%D7%99%D7%95%D7%A8%20%D7%9C%D7%91%D7%A2%D7%9C%D7%99%20%D7%93%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%AA%20%D7%A0%D7%9B%D7%95%D7%AA%20%D7%A2%D7%93%20100.aspx תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.