חברת ניהול

  • שאלה חשובה...
    בדרך | 09/04/2012 15:26

    שלום רב! שאלתי היא כזו: האם נציגות הבית המשותף מוסמכת לחתום בשם הדיירים על הסכם פשרה אשר בו עלולה לקום פגיעה בזכות קניינית של בעלי הדירות עצמם. כלומר, האם במסגרת ההסכם שאולי וייחתם ניתן להכשיר פגיעה בזכות קניינית ככל שזו תקום והאם הנציגות מוסמכת לחתום על הסכם שכזה? פסקי הדין שמצאתי בעניין לא מדברים על כך מפורשות אלא רק בקירוב... האם ידועה למי מהמכובדים כאן פסיקה או ספרות בעניין? או ידע אישי? ההסכם הוא בין חברת ניהול שנכנסת בנעלי הנציגות לבין חברת הבנייה בעניין תיקונים של ליקויים בשטח המשותף. היה סכסוך בעניין ובמסגרת הסכם הפשרה ישנו סעיף ויתור תביעות שדוחה טענות עתידיות בדבר ירידת ערך של דירות אם ויהיו. אנא התייחסותכם הדחופה. תודה רבה! חג שמח!

    • חברת ניהול
      עו"ד שזר תומר | 09/04/2012 16:49

      לטעמי אין לחברת הניהול סמכות לוותר בשם הדיירים על זכות עתידית, כיוון שחברת הניהול מטרתה להקל על הניהול ולא להעניק או לגרוע זכויות - אולם, לעניין פסיקה - צריך לבצע סקירה משפטית בעניין לצורך קבלת האסמכתא לכך. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • המשך...
        בדרך | 09/04/2012 17:29

        עו"ד שזר שלום! ראשית תודה על תשובתך! שנית, חברת הניהול במקרה הנ"ל נכנסה בנעלי הנציגות ומשמשת כעת כנציגות הבית המשותף. סעיף 69 לחוק המקרקעין מדבר על סמכויות הנציגות- האם ניתן להרחיב את הסמכות הנ"ל גם לעניין חתימה על הסכם פשרה בשם כל הדיירים שיש בו (בהסכם) סעיף ויתר תביעות שכולל בתוכו גם ויתור על תביעה עתידית בשל ירידת ערך שאולי אולי ותיהיה.

        • חתימת הסכם פשרה
          משה מעוז | 10/04/2012 01:13

          מי שמוסמך להתפשר עם הקבלן לגבי הרכוש המשותף הם כל 100% מבעלי הדירות באופן אישי. לחילופין, כל 100% מבעלי הדירות יכולים לתת ייפוי כוח בכתב לנציגות, או לחברת הניהול, לפעול בשמם ולהתפשר, ובלבד שהדבר נכתב במפורש בייפוי הכוח. ראה לדוגמא פסק דין זה.