רכישת נכס עם חריגות בנייה

  • סיום חכירה למינהל עם אופציה ל49 שנה נווספות והשאלה
    זשן | 05/04/2012 05:17

    שלום רב, אני אמור לרכוש בית עם חריגות בנייה ,כאשר ביימים אלו מסתיים תקופת חכירה למינהל ( ישנה אופציה ל49 שנים נוספות ). אני הייתי מעוניין לדעת מהם גובהה ההוצאות הכספיות שעלולות להיות לי אם בכלל ? והאם ישנה בעיה בקניית נכס מסוג זה ? חג שמח ותודה מראש ,,,

    • רכישת נכס עם חריגות בנייה
      עו"ד טלי קסלר | 05/04/2012 09:43

      ראשית יש בעיה רצינית ברכישת נכס עם חריגות בנייה. בעת העברת זכויות בנכס המנוהל על ידי מנהל מקרקעי ישראל נדרשים הצדדים להצהיר כי אין חריגות בנייה בנכס. גם הוועדה המקומית לתכנון ובניה עלולה לסרב לתת אישור להעברת זכויות אם תמצא כי יש חריגות בנייה בנכס. כמו כן, לא ניתן להעביר זכויות בנכס שהסתיימה לגביו החכירה והארכת החכירה בהחלט כרוכה בהוצאות. פנה לשמאי מקרקעין שבקיא באזור שבו מצוי הנכס על מנת לקבל אומדן.