העברה במתנה לא תפתור את הבעיה של הבת

  • העברת זכות במקרקעין ללא תמורה
    עו"ד סקרנית | 03/04/2012 21:50

    להלן שאלה: קיימת דירה בבעלות משותפת של בעל ואישה שאינם גרים יחדיו, האישה חיה עם בתה בת ה-30 בדירה (לבעל ולאישה הסכם כי למרות שהדירה בבעלות משותפת  50 50 האישה תוכל לחיות בה עד ימיה האחרונים). הבעל מנהל חיי זוגיות ולו משפחה אחרת (הבת היא בת משותפת של שניהם אך יש לו ילדים אחרים מאישה אחרת). האישה כרגע חיה את חייה האחרונים ולאחר מותה לפי דיני ירושה הבת הנותרת תקבל רק 1/4 מהדירה וחוששת כי לא יוותר לה מקום מגורים. האם העברה במתנה תפתור בעיה זו או שהעברה כזו כפופה לזכותו לקבל חצי נוסף גם מהנתח של אשתו. והאם לצורך העברה במתנה של זכות האישה יש צורך בהסכמת הבעל... ממש ממש אודה לתשובה...מקווה שהייתי ברורה...תודה

    • העברה במתנה לא תפתור את הבעיה של הבת
      משה מעוז | 04/04/2012 09:48

      העברה במתנה מהאם לבת של 50% בדירה לא כרוכה בהעברת חלק מהדירה לבעל, אבל אז יהיה לבת 50% ולאבא שלה 50%, אבל לבת לא יהיה את ההסכם למגורים שיש לאמא, ולכן, כל אחד מבעלי הדירה (הבת או האבא) יוכלו (לאחר פטירת האמא) לתבוע פירוק שיתוף בבית המשפט, שמשמעו, מכירת הדירה וחלוקת התמורה הכספית מהמכירה חצי-חצי בין האבא לבת. יתכן, שאם האמא תעביר את חצי הדירה לבת, יהווה הדבר עילה מצד האבא לתבוע ביטול הסכם המגורים שיש לאמא בדירה כיוון שהיא כבר לא הבעלים שלה, ואז יוכל האבא לתבוע פירוק שיתוף ומכירת הדירה עוד לפני פטירת האמא, ולכן, לפני כן, יש לבדוק היטב את נוסח ההסכם בין האמא לאבא.

      • תודה על התשובה
        עו"ד סקרנית | 04/04/2012 11:07

        תודה משה מעוז.האם תוכל יותר לפרט לגבי ה-50%? כלומר אם האם מעבירה לה את ה-50% או לחילופין כותבת אותה בצוואתה כיורשת יחידה האם נשמרת לבת זכות של מחצית בדירה כך שאף אחד לא יוכל לקחת משווי חצי הדירה או שמא עדיין קיימת לבעל זכות של רבע מהחצי?תודה רבה

        • העברת חלקה של האם בדירה
          משה מעוז | 04/04/2012 15:20

          אם האם תעביר לבת שלה את ה- 50% בדירה שרשומה כעת על שם האם, בין בדרך של צוואה ובין כמתנה בחיים, אף אחד לא יוכל לקחת חלק כלשהו מאותם 50% שיועברו בשלמותם מהאם לבת, זאת בהנחה שאף אחד לא יצליח לשכנע את בית המשפט שהצוואה לא כשרה ויש לבטלה. אם האם לא תעשה צוואה, והחלוקה של עזבונה יהיה על פי חוק הירושה, אז הבת שלה לא תוכל לקבל את מלוא 50% הללו.