חיוב עבור הנחת קווי מים וביוב

  • כפל תשלומים עבור הנחת קווי מים וביוב
    ניצנית | 12/03/2012 12:45

    שלום וברכה, לפני כשנתיים רכשנו מגרש מאדם פרטי, וביצענו העברת זכויות על הנכס כולל התשלום שבעל המגרש הקודם שילם למשרד השיכון עבור פיתוח השכונה, הכולל הנחת קווי מים וביוב. אנו עומדים כעת לפני בנייה, ועל מנת לקבל היתר בניה מהמועצה אנו צריכים להביא אישור על תוכנית סניטארית מתאגיד המים ביישוב. תאגיד המים מחייב אותנו בתשלום אגרה בסך כ 15,000 ש"ח. שני סעיפים באגרה הם "אגרת הנחת צינורות מים" ו"היטל ביוב". יש לציין כי תאגיד המים הוא חדש יחסית ביישובינו, והוא לא הניח כלל קווי מים וביוב בשכונה בה אנו עתידים לבנות. שאלתנו האם תאגיד המים רשאי לחייב אותנו בתשלום עבור סעיפים אלו, או שמדובר בכפל תשלומים? מצ"ב המסמכים הרלוונטיים. נודה מאוד על תשובתכם, ניצנית וגילעד

    • חיוב עבור הנחת קווי מים וביוב
      עו"ד טלי קסלר | 15/03/2012 10:20

      תנסו לברר מול תאגיד המים והביוב מכוח מה הם מנסים לחייב אתכם בעלות הזאת ואיך זה מסתדר עם התשלומים הקודמים ששילם מי שקניתם ממנו את המגרש. אם לא תקבלו תשובות מספקות תפנו לעורך דין על מנת שיבדוק עבורכם את הנושא וייעץ לכם אם יש דרך לבטל את החיוב או להפחיתו.