הסכם שיתוף

  • הסכם שיתוף. דחוף!!
    orli | 04/03/2012 22:10

    שלום. אני עומדת לרכוש בית (דו משפחתי) שמוגדר בהסכם הבית המשותף כבית משותף .אין ביני ובין הדו הסכם שיתוף ואני מניחה שבעתיד ארצה לבנות על השטח ולהגדיל את הקיים ואצטרך לבקש את אישור והסכמת הדו. ביקשתי לעשות איתה הסכם שיתוף והיא מגבילה אותו בכתיבת סעיף האומר שלא אוכל לבנות קומה שניה למרות שע"פ הועדה המקומית ניתן. בנוסף , היא רוצה להוסיף סעיף שאומר שלא אוכל לפנות לארכאות משפטיות כדי לעמוד על זכותי לבנות קומה שניה.היא מגבילה את הסכם השיתוף לקומה אחת בלבד בטענה שקומה שניה תפגע בפרטיות שלה. האם לחתום על הסכם שיתוף כזה, נראה הגיוני? איזה אלטרנטיבה אחרת יש לי? אמרו לי שללא הסכם שיתוף היא יכולה לנטרל לי כל אופציה לבניה בכלל. אנא תשובתכם בהקדם. אני מתככונת תחתום על חוזה הרכישה בימים הקרובים. אלף תודות.

    • הסכם שיתוף
      עו"ד שזר תומר | 05/03/2012 18:48

      ראי, את בכלל לא חייבת לחתום על הסכם שיתוף בתנאים כה מגבילים, הרי את יכולה לפנות גם לביהמ"ש בעניין זה - כלומר - יש אלטרנטיבה. ממליץ לך לפנות לעו"ד לקבלת יעוץ מעמיק יותר שיעשיר אותך. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.