פטור ממס שבח

  • פטור ממס
    יובל | 29/02/2012 11:04

    בבעלותי שתי דירות, אחת הדירות הגיעה אלי דרך ירושה וחלקי בדירה 1/6. אם בעתיד ארצה למכור את הדירה שבבעלותי (ולא את הדירה שקיבלתי דרך ירושה) האם אהיה זכאי לקבלת פטור? פטור ממס רכישה?

    • פטור ממס שבח
      עו"ד טלי קסלר | 29/02/2012 22:41

      זכאות לפטור ממס שבח תלויה בגורמים רבים. כיום יש (באופן זמני) מספר רב של פטורים שניתן להתשתמש בהם. בסוף שנת 2012 המצב משתנה בצורה משמעותית, מספר הפטורים מצטמצם ופרקי הזמן שצריך להמתין בין מכירה למכירה גדל פי 2. לסיכום פנו לעורך דין שבקיא בתחום לקבלת תכנון מס כדי לחסוך, עד כמה שניתן, בתשלומי המס.

    • פטור ממס שבח
      עורכת דין רחל אדרי | 29/02/2012 22:47

      רק חלק בבעלות העולה על 25% בדירה נחשב כ"דירה" לצורך מניין דירות. אבל - בכל מקרה אם הינך מתכוון למכור את הדירה שבבעלותך המלאה ואינך מתכוון למכור את חלקך בדירת הירושה,ולא מכרת דירה אחרת בפטור ממס בארבע השנים הקודמות למכירת הדירה עדיין הינך זכאי לפטור ממס שבח על פי החוק כיום.