הסכם מכר דירה לאחר ירושה

  • הסכם מכר לאחר ירושה
    ללא ניסיון | 18/01/2012 15:16

    שלום.לפני מס' שנים אחי נפטר, לפני הוא נפטר הייתה בבעלותי ובבעלותו הדירה של הוריי 50-50.לאחר שאחי נפטר אני מבינה שבאופן אוטמטי אשתו (גיסתי קיבלה חצי מהחצי של אחי והבנים שלו קיבלו חצי אחר- 2 ילדים) כלומר שעפ"י חוק אם לא הייתה צוואה 1/4 מהדירה שייכת לגיסתי 1/8 לאחיין אחד ו1/8 לאחיין אחר.לאחרונה ביקשתי מגיסתי לרכוש את חצי הדירה ששייכת לה ולילדים והיא הסכימה בתמורה לסכום כלשהו.בבדיקה שערכתי בנסח טאבו חצי מהדירה רשומה על שמי והחצי השני רשום על שם גיסתי בלבד !!!!!הערכתי היא שהילדים הסתלקו מהירושה או משהו דומה לכך, האם הערכתי נכונה והכל בהשערה כי אכן הגיע לכל אחד מהילדים 1/8 כפי שתיארתי למעלה.שאלה נוספת היא האם במסגרת הסכם מכר שאעשה עם גיסתי אני צריכה להכניס גם את הילדים בכדי שביום מן הימים הם לא יטענו ש1/8 מהדירה שייכת לכל אחד מהם או שהעובדה שהם לא רושמים בנסח טאבו מעדיה בעד עצמה ואין צורך להכניס אותם להסכם מכר ???תודה מראש לעונים.רחל.

    • הסכם מכר דירה לאחר ירושה
      עו"ד טלי קסלר | 18/01/2012 20:17

      ייתכן שהילדים הסתלקו מחלקם בעזבון וייתכן שלאחיך היתה צוואה שקבעה כי אשתו היא היורשת של הדירה או של כל נכסיו. אני בספק אם יש צורך להחתים את הילדים על משהו אולם מוטב להתייעץ עם עורך דין שאת שירותיו תרכשי על מנת שייצג אותך בעסקה על מנת שיבצע עבורך בדיקה בהתחשב בכל הנסיבות (כמו גיל הילדים, חלוף הזמן מהירושה וכיו"ב) כדי להעריך אם יש מקום להחתימם.