העברת זכויות בין אחים

  • רישום קרקע בטאבו
    רימה פאר | 28/12/2011 19:11

    אני קניתי חלקת קרקע ב 1500 מ"ר ברוטו לפי הסכם מכר ואני בתהילך רישום הקרקע בטאבו וכבר פניתי למיסוי המקרקעין וברגע זה אני מחכה לשומה בכדי לשלם אותה ( מס שבח ומס רכישה ) שאלתי היא אם אני מעוניין לעביר 500 מ"ר מהשטח שקניתי ה 1500 מ"ר לאח שלי (רק 500 מ"ר ) ואני מעוניין לרשום ת זה בטאבו על שמו וזה במתנה ללא תמורה , העניין הזה ייעשה לאחר רישום ה 1500 כולן על שמי בטאבו ואחר כך אתחיל בעניין אחי או אני ביחד יכול לעשות את שתי העסקאות האלה עם הרישום שלי בטאבו כלומר ה 1500 מ"ר ומה הוא אחוז המסים (שבח ורכישה ) שאח שלי ישלם על העסקה שלו ( מתנה ללא תמורה )?? מה התהליך ? תשומת לבך שאני כל עניין הרישום עושה לבד אתה יכול להבהיר לי ולהסביר לי בקיצור מה לעשות?? תודה

    • העברת זכויות בין אחים
      עו"ד טלי קסלר | 29/12/2011 09:03

      באופן עקרוני לא חייבים לחכות עד שהרישום על שמך יושלם כדי לבצע העברת חלק מזכויות לאחיך. לא ניתן לבצע עסקה כזו ללא עורך דין. העניין מחוייב בעריכת מסמכים משפטיים (מסמכי ההעברה, יפויי כוח, מסמכי הטאבו), דיווח לרשויות המס ורישומים בטאבו (הערת אזהרה ואח"כ רישום זכויות). פנו לעורך דין על מנת שיבצע עבורכם את העסקה.