סיום תקופת שיכירות ושוכר חלופי

  • הפסקת חוזה שכירות לפני סוף החוזה - מול מתווך
    ננה | 12/12/2011 17:53

    לפני חודש ביקשתי לעזוב לפני תום החוזה את הדירה אותה אני שוכרת. יש סעיף בחוזה שלי מול המתווך בו כתוב:"במידה והשוכר ירצה לעזוב לפני תום תקופת החוזה, יהיה עליו למצוא שוכר חלופי מקובל באותם תנאי חוזה זה"היה לי כבר שוכר חלופי (חבר) שראה את הדירה והיה מעוניין מאוד להחליף אותי בתנאי החוזה.התקשרתי למתווך – וביקשתי לבדוק מה עלי לעשות כדי לעזוב את הדירה. המתווך אמר לי שאין בעיה – שאל מתי אני רוצה לעזוב – אמרתי לו שבסוף החודש אם אפשר – אמר בסדר גמור. שאלתי אם הוא מעונין שאמצא מחליף, הוא אמר לי "אין לי צורך שתביאי אנשים – אני משרד תיווך, אני גובה דמי תיווך  ואני אסתדר". אמרתי לו שיש לי שוכר שמאוד מעונין בדירה – ואחרי שלחצתי עליו הוא הסכים לפגוש אותו אבל ציין שיצטרך לשלם דמי תיווך.הבחור נפגש עם המתווך – הוא היה אמור להחליף אותי למשך ארבעה חודשים עד תום החוזה. המתווך ביקש  2500 דמי תיווך (כאשר שכר הדירה הינו 3300). היות והדרישה היתה מוגזמת ההחלפה לא בוצעה.המתווך אמר לי מפורשות שאין בעיה ושהוא ימצא שוכרים.  יצוין כי נוכח יחסי האמון בין הצדדים לא נערך מסמך בכתב והאמור לעיל סוכם בעל-פה וברוח טובה. במהלך החודש המתווך דיבר איתי מספר פעמים ולא אמר מילה על כך שהוא מצפה שאני אמצא אנשים במקומי.בתאריך שקבענו (סוף נובמבר) – פיניתי את הדירה וניסיתי להשיג את המתווך – הוא לא ענה במשך יומיים. לאחר מכן התברר לי שהוא פדה את הצק שלי לחודש דצמבר – למרות שכפי שסכמנו הוא אישר לי לעזוב את הדירה.עכשיו המתווך מתכחש לכול מה שאמר וטוען שהיות ולא נמצאו שוכרים חלופיים עלי לשלם דמי שכירות עד שימצאו כאלה.לשאלתי מה תנאי השכירות שהוא מבקש טען שאם אני מביאה שוכר במקומי הוא יצרך לשלם 1000 שח דמי תיווך (כאשר מהבחור שהבאתי הוא דרש 2500 שקלים). והוא בכלל מחפש שוכר  לשנה בדמי שכירות 3500 + דמי תיווך.לפי החוזה השוכרים שאני מביאה במקומי – לא אמורים לשלם דמי תיווך – בכך שהמתווך מבקש דמי תיווך הוא מונע מבעדי למצוא שוכר חלופי.יש ברשות המתווך עוד 3 צקים שלי ושטר בטחון. גם אני וגם אבי מנסים לתקשר איתו , הוא חסר סבלנות ואומר שהוא מחפש דיירים ואין מה לדאוג. ניסינו לבקש את הטלפון של בעל הדירה בתחילה לא הסכים לתת ורק אחרי שלחצנו עליו הוא נתן מספר שלא עונים בו. השארנו הודעה אבל אין תגובה.אני מאוד דואגת לאן זה הולך? מה עלי לעשות? מה החוק והדין במקרה הנ"ל?

    • סיום תקופת שיכירות ושוכר חלופי
      עו"ד אברהם ללום | 13/12/2011 14:48

      סעיף החוק הרלוונטי המתייחס לעניין סיום חוזה שכירות הינו סעיף 22 לחוק המקרקעין. תמסרי למתווך שאם הוא רוצה שהוא יסגור את העניין עם הבעלים אם לא את תמצאי שוכר מחליף. ותבבקשתי מהבעלים בכתב הסבר במידה והוא לא מקבל את השוכר החלופי מה הסיבה. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • המשך סיום חוזה
        ננה | 13/12/2011 15:38

        את השוכרים שרצו את הדירה הוא הכשיל בכך שביקש מהם דמי תיווך בסך 2500 שקלים בניגוד לחוזהעכשיו נותרו 4 חודשים עד גמר החוזה - והוא מבקש פתאום סכום שונה 1000 שקלים  - ועדיין זה נוגד את ההסכםאני לא יכולה למצוא שוכרים בתנאים האלה