תשלום לועד הבית

  • תשלום מיסי ועד בית
    איתן | 12/12/2011 08:51

    שלום,אני נציג ועד בית. הבניין שלנו בן 5. בישיבת הועד הראשונה עוד לא היה תקנון לבניין ולכן השתמשנו בתקנון המצוי. בישיבה זו נערכה הצבעה והוחלט ברוב קולות שתשלומי ועד הבית ישולמו שווה בשווה בין כל הדירות. לאחרונה הושלם תהליך רישום הבניין והתקנון של הבניין שהגיע לפני כחודשיים קובע תשלום לפי חלק יחסי משטח הרכוש המשותף.האם התקנון החדש מבטל את החלטת הדיירים המקורית משנת 2007?

    • תשלום לועד הבית
      עו"ד אברהם ללום | 13/12/2011 12:28

      תשלום ארנונה בהתאם לחלק מהרכוש המשותף בית משותף יתנהל על פי תקנון המסדיר את היחסים בין בעלי הדירות ואת זכויותיהם וחובותיהם בקשר לבית המשותף. אם ובמידה והועד קיבל החלטה בהתאם לתקנון אתה לא יכול לעשות כלום. לעניין זה בדרך כלל התשלום הינו לפי דירה אף על פי שנקבע כי התשלום יהיה לפי החלק היחסי. יש פסיקה בעניין שקובעת כי כל דייר ישלם לפי חלקו היחסי. לכן במקרה שלך יש לבדוק את התקנון בעניין. קביעת שיעור השתתפות יכול להיקבע אחרת בתקנון, כגון: שיעורים שווים לכל דירה ודירה או לפי מספר החדרים בה ולאו דווקא בהתאם ליחס של שטחי הרצפות. "58.(תיקון התשס"ה- 2005) נשיאת הוצאות (א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחויבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, לפי יחס שטח רצפת דירתו אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור-השתתפות אחר. לעניין זה "החזקה תקינה" - שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • תשלום מיסי ועד בית
        איתן | 13/12/2011 15:56

        שוב,התקנון המוסכם אותו קיבלנו מגדיר במפורש כי תשלומי ועד הבית ישולמו לפי החלק היחסי של כל דירה מהשטח המשותף. דבר זה יכול להשתנות רק במידה וקיים רוב של 75% מהדיירים.השאלה שלי היא האם התקנון המוסכם מבטל את החלטת ועד הבית בה הוחלט לשלם שווה בשווה - החלטה שנלקחה לפני 5 שנים.

        • ועד בית ותקנון
          עו"ד אברהם ללום | 13/12/2011 22:03

          ראה תשובה לעיל. בכל מקרה ידידי סעיף 58 לחוק המקרקעין מתייחס לכך שאין תקנון עוברים לתקנון המוסכם החלטת ועד הבית צריכה להיות בהתאם לחוק ועל בסיס החוק. אם יש החלטה של 100% מהדיירים בנושא זה אז אין בעיה. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום