תשלום מיסי ארנונה

  • תשלום מיסים על גלריה בחנות
    ליאור | 11/12/2011 20:08

    ברשותי חנות בת 28 מ"ר ומעליה גלריה מעץ עם מדרגות בשטח של 12 מ"ר. הגלריה קיימת לפחות 20 שנה ,אבל לא נכנסה לתשלום הארנונה ולא היה לה איזה היתר כלשהו. לאחרונה ערכה עיריית הרצליה מדידות יזומות ומצאה כי יש לשלם תוספות של עוד 2 מ"ר עבור החנות ועוד 12 מ"ר עבור הגלריה. תשלום הארנונה גדל בעוד 700 ש"ח לחודשיים ובנוסף קיבלתי מכתב שהם מבקשים עבור הגלריה היטלי ביוב, ניקוז, תיעול, כביש מדרכה בסך של 3000 ש"ח ובנוסף הם העבירו דיווח למחלקת מהנדס העיר. השאלה שלי היא האם זה תקין ? יש התיישנות על בניית הגלריה ללא היתר ? צריך בכלל היתר לזה ? האם יש חשש שהם יגבו ממני תשלומי ארנונה על הגלריה עבור כל השנים אחורנית ?? האם מהנדס העיר יוכל לבקש ממני להגיש בקשות להיתר בניה כעת ???

    • תשלום מיסי ארנונה
      עו"ד שזר תומר | 11/12/2011 22:27

      רטרו - יהיה בעיה לדרוש ממך. דרישת לקבלת היתר את יכולה לקבל. מנגד - אם תוכיחי את מועד הבניה, אולי תוכלי להעזר בטענת ההתיישנות. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.