מס רכישה

  • האם חל מס רכישה במקרה זה
    פול | 11/12/2011 12:24

    שלום רב.לאישתי הייתה דירה שאותה רכשה לפני הנישואין בשת 1989 והייתה רשומה רק על שמה ואותה היא מכרה לפני כ-4 שנים.אנו נאויים 21 שנה וכל הזמן הזה גרים בדירה שאותה רכשתי גם לפני הנישואין והיא רשומה על שמי ואישתי לא רשומה בה.כעת אישתי מעוניינת שוב לרכוש דירה אחרת ובכוונה לרכוש אותה רק על שמה כאילו במקום מה שהיה לה קודם.למרות שהיא כרגע לא בעלת אף דירה מישהו אמר לנו שתצטרך לשלם בכל זאת מס רכישה בגלל שלי יש דירה והיא גרה בה וזה כאילו נחשב לה לדירה נוספת אם תקנה.לי זה נראה לא כל כך הגיוני אבל כאן הכל אפשרי.לכן הייתי רוצה לדעת מהו הנכון להיום לאור המוצג לעיל.אשמח לתשובתכם המקצועית.בכבוד פול

    • מס רכישה
      עו"ד שזר תומר | 11/12/2011 22:08

      פול שלום, במקרה שלך אני לא רואה דרך מאשר תשלום מס רכישה בגין דירה שניה, שכן רשות המיסים תראה אתכם בצדק בתא משפחתי אחד. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.