על מי החובה? משכיר או שוכר

  • תשלומים החלים על המשכיר או השוכר
    מירית | 01/12/2011 12:51

    הנני שוכרת חנות במרכז מסחרי שכונתי, הדרגנוע בבניין התקלקל ודורש תיקון. להפתעתי, קבלתי מכתב דרישה מאת וועד הבניין שעליי לשלם את החלק היחסי של התיקון, הפנתי את המכתב לבעל הנכס (המשכיר) והוא טוען שהוא לא צריך לשלם אלא אני. בהסכם השכירות לא סוכם דבר בעניין, כל שסוכם הוא שעל השוכר לשלם את ההוצאות השוטפות. מבירורים שערכתי הבנתי כי אכן החובה חלה על בעל הנכס, האם זה נכון? ואם כן, איפה זה כתוב? או שמא זה נוהג?

    • על מי החובה? משכיר או שוכר
      עו"ד שזר תומר | 03/12/2011 20:14

      מירית שלום רב, ראשית, יש לבדוק האם אכן החוב החלה לתשלום הינה על בעלי החנויות (מה שנשמע קצת מוזר), אם יש חובה שכזה, אז יש לבדוק את על מי החובה על המשכיר או השוכר. כמובן, שצריך לעיין בחוזה השכירות על מנת להשיב על שאלה זו ואני לא יכול להשיב לך מבלי עיון בחוזה, על פי מה שרשמת, ניתן אולי ללמוד כי החוזה שותק ביחס לכך, מה שהוא לטובתך. נקודה נוספת, אם משלמים ועד, או דמי ניהול - אז זה צריך ליפול אליהם. עוד נקודה - אולי יש ביטוח לבעל החנות, או לך, או לקניון. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.