איחוד וחלוקה ללא הסכמת בעלים

  • אירוע משפטי בתכנון ובניה
    עו"ד באדר | 04/10/2011 20:47

    חברים שלום,אני עומד להגיש תביעה בנושא תכנון ובניה ותוכניות מתאר ומכיוון שאני עו"ד צעיר אני צרי עזרה! להלן האירוע:חלקה 19 בגוש מסוים שמונה 52 דונם, קרקע אשר יעודה חקלאי, בנקודת זמן מסוימת באה הועדה המקומית באזור עם המועצה המקומית וביקשו לשנות את היעוד של הגוש שבו החלקה הנ"ל, כך שזה יהפוך מחקלאי לבניין! כמובן יש בו השבחה משמעותית של הקרקעות! עכשיו כל בעלי הזכויות בחלקה הנ"ל קיבלו לפי תוכניות חלוקה מפורטות משנת 1996 ועד 2009 מגרשים ביחס לבעלותם באותה חלקה חוץ ממשפחה אחת אשר הייתה הבעלים של כ שני דונם ומאה מטר(2100 מ"ר) באותה חלקה אשר חלקם סומן בתוכנית כנקודה ירוקה אשר אינה יכולה לשמש לכלום כפי שאתם יודעים!! אני מתכוון להגיש תביעה נזיקית כנגד המועצה ו\או הועדה המקומית שכתוצאה מתוכניות החלוקה שהוכנו ללא אחריות כלשהי וללא חלוקה הוגנת וצודקת נגרם למשפחה הנ"ל נזק עצום בגובה שווי החלק שלהם(השני דונם ומאה מטר)!! ברשותי תוכניות חלוקה שונות לגבי כמה וכמה שנים ונסח טאבו אשר מעיד על הבעלות של המשפחה בחלקה הנ"ל!! עכשיו השאלה היא האם יש לכם הצעה כלשהי לגבי תביעה מהסוג הזה? האם נתקלתם במקרה דומה?? אשמח מאוד לכל עזרה ו\או כיוון בתחום!!תודה רבה למגיבים!

    • איחוד וחלוקה ללא הסכמת בעלים
      עו"ד אברהם ללום | 05/10/2011 09:47

      איחוד וחלוקה ללא הסכמת בעלים. במקרה מסוג זה הרשות היתה אמורה ליצור לוח איזונים ולתת לכל הבעלים זכויות על פי ניקוד של שמאי. לא ברור כיצד כל הבעלים קבלו זכויות ורק הלקוחות שלך נותרו בעלים בחלק מהתכנית כחלק ירוק. בכל מקרה על מנת להתייחס ברצינות לאמור יש צורך לראות את התכנית ואת כל ההשתלשלות הדברים עד היום. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • תודה רבה על התגובה!
        עו"ד באדר | 05/10/2011 21:14

        בינתיים שלחתי מכתב לועדה המקומית ולמועצה המקומית האחראית באזור ובו אני דורש הסברים ופיצויים בגין נזקים שנגרמו ללקוחותיי! נחכה לראות מה התשובה שלהם!