העברת זכויות בחברה המשכנת

  • התניית כתב התחייבות לבנק ע"י החברה
    אודליה | 04/10/2011 09:39

    שלום רב, שאלתי נשאלה כבר ביום 26/09/11 אך לצערי טרם קיבלתי תשובה בענין. אודה להתייחסותכם בהקדם. שאלתי היא כזו, רכשתי דירה ממוכר שרכש הדירה מחברה משכנת. כל מסמכי העברת הזכויות הועברו זה מכבר לחברה המשכנת וכל שנותר הוא שהחברה תוציא מכתב התחייבות לבנק מטעמה לרישום משכנתא בטאבו ע"ש הרוכשים. אולם החברה המשכנת מתנה המצאת כתב ההתחייבות בחתימת הרוכשים על הסכם שכר טרחה עבור הרישום בטאבו. יודגש, אני רוכשת שניה ואם אני חפץ בכך אני יכול לבצע הרישום דרך עו"ד אחר. האם זה חוקי להתנות המצאת ההתחייבות בחתימתי על הסכם שכ"ט? והאם אפשר להפנותי לסעיף החוק? אודה להתייחסותכם.

    • העברת זכויות בחברה המשכנת
      עו"ד אברהם ללום | 04/10/2011 09:53

      מה שרלוונטי מבחינתך הוא צו הפיקוח. כמו כן אתה יכול לפנות לועדת שכ"ט בלשכה לבדוק את הנושא. השאלה שעולה האם לפני העסקה עוה"ד העבירו לך נוהל העברת זכויות בחברה שהאמור עלה ממנו, קרי ידוע לך על העלות המבוקשת ? יתרה מזו, לא ברור מהשאלה כיצד אתה יכול לבצע את האמור דרך עו"ד אחר אם החברה המשעכנת היא זו אשר מטפלת בפרויקט. אני חושב שהעו"ד שמטפל לך בעסקה צריך להציג לך ולפני החוזה היה טוב יותר את כל העלויות וכך אולי היתה נמנעת כלל כל הסיטואציה. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום