סעיף 22 לחוק - העברת השכירות

  • העברת חוזה שכירות
    דלית | 03/10/2011 22:28

    לפני כחודשיים מימשנו אופציה להארכת חוזה השכירות. וכחודש לאחר מכן הודעתי למשכיר כי עקב בעיות כלכליות החלטנו לעבור לדירה זולה יותר. בחוזה השכירות ניתנה לנו הנחה מסויימת בתמורה לשיפוץ ותוספות שעשינו בדירה על חשבונו והוא התבטא גם באופציה. עניין זה הוסדר בחוזה השכירות. על כן ביקשתי מהמשכיר את זכותי להעביר את חוזה השכירות כמו שהוא לשוכר אחר ולהתקזז מולו בעד המזגנים שהוספנו. המשכיר מבחינתו לא הסכים, שכן ערך הדירה עלה (עקב השיפוץ והמזגנים) והוא רוצה להשכיר אותה ביותר. על כן אמרתי למשכיר שהוא יתקזז מולי וישיב לי את ההנחה המגולמת ביתר חודשי השכירות. האם המשכיר יכול לסרב לאפשר לי להעביר את חוזה השכירות? בחוזה השכירות רשום שאסור לי להעביר, אלא ברשות המשכיר. האם הוא יכול לסרב מכל סיבה?ֿֿאשמח לדעת מה דעתכם.

    • סעיף 22 לחוק - העברת השכירות
      עו"ד אברהם ללום | 04/10/2011 09:47

      22. העברת השכירות השוכר אינו רשאי להעביר לאחר את הזכות להחזיק ולהשתמש במושכר או להשכירו בשכירות-משנה, אלא בהסכמת המשכיר; אולם אם לא הסכים המשכיר לעיסקה מטעמים בלתי סבירים או התנה את הסכמתו בתנאים בלתי סבירים יהיה - (1) בשכירות מקרקעין - רשאי השוכר לעשות את העסקה בלי הסכמתו של המשכיר; (2) בכל שכירות - רשאי בית המשפט להרשות את העסקה בתנאים שייראו לו; ובשכירות של מקרקעין רשאי בית המשפט לעשות כן על אף האמור בחוזה השכירות. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום