תוספת בניין

  • תוספת בניה מחוייבת בדמי וועד הבית?
    רומן | 01/10/2011 14:22

    שלום הדייר בקומה שלישית ואחרונה מוסיף בימים אלה תוספת על תוספת של שכן מתחתיו, כולל תוספת על הגג, בדירה עצמה גר אביו של הבונה, ז"א שתתווסף עוד משפחה (הוא נשוי עם 2 ילדים)לבניין, האם הוא חייב בתשלומי וועד הבית, או שבגלל שהוא נכנס מבית אביו, הוא פטור? שאלה שנייה שלי אליכם, איך זה שהעריה נתנה לו לבנות בניה קלה, שנראית כמו רהט או עזה, בשביל בוא היום שיהיה תמ"א 38, זה מכער את כל הבניין שממילא ניראה גועל נפש

    • תוספת בניין
      עו"ד שזר תומר | 01/10/2011 22:09

      שוב שלום, ראה - הדרך הנכונה לעניין זה היא בדיקה ראשונה בעירייה האם דירה זו נבנתה בצורה חוקית. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל פורום דיני מקרקעין ונדל"ן אתר הפורומים המשפטיים.

      • תוספת בבניין
        רומן | 03/10/2011 19:21

        השאלה העקרונית: האם הבן נשוי פלוס 2 יהיה מחוייב בדמי ועד הבית, שהרי אולי אפשר לומר שאם הוא נכנס מדירת הוריו זה נחשב כאילו הצטרפו למשפחה עוד אנשים? ואז אולי זה גם נקרא בס"ה תוספת לדירה קיימת ואז אני לא יכול לדרוש ממנו דמי ועד?