המתווך הפעיל לחץ פסול

  • תשלום למתווך
    רינה | 26/09/2011 10:28

    ראיתי דירה שרשומה ביד 2 בעמוד המתווכים כדירה בלעדית, לאחר שבדקתי שוב טלפונית אם אכן הדירה בלעדית, והמתווך אמר לישאין לי דרך אחרת להגיע לדירה, חתמתי לו והלכתי לראות את הדירה.אח"כ התברר שהדירה לא בלעדית והמוכר אפילו פרסם מודעה בעיתון ופרסם את הדירה. היום אני מעוניינת לקנות את הדירה, לדעתי אני לא חייבת לדלם עמלת תיווך בגלל מידע שיקרי שקיבלתי מהמתווך. מה דעתך אני צריכה לשלם את התיווך?

    • המתווך הפעיל לחץ פסול
      עו"ד אברהם ללום | 28/09/2011 17:05

      התשובה מחולקת לשני חלקים, החלק הראשון יש לבדוק מי הגורם היעיל והאם המתווך אכן היה הגורם היעיל, לאחר מכן, החלק השני של התשובה הינו האם ההתנהגות של המתווך גורמת לכך שהמתווך פעל בניגוד לחובת הנאמנות שלו ועל כן הוא איננו זכאי לתשלום דמי התיווך. המתווך הפעיל לחץ פסול נפסק כי המתווך לא הוכיח כי היה הגורם היעיל בעסקה ולכן כלל אין צורך להיכנס ולבדוק האם ההתנהגות של המתווך הינה לחץ פסול. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • עמלת תיווך
        רינה | 06/10/2011 18:31

        תסביר לי בבקשה למה הכוונה הגורם היעילתודה