מיסוי בעסקאות קומבינציה

  • מיסוי על העברת זכות ירושה כמתנה
    yaronmiller | 26/09/2011 09:39

    ישנו שטח אדמה אשר אמור להבנות עליו בניין בעסקת קומבינציה,שטח זה התקבל בירושה ואמור להתחלק ל 6 אחים.אחד האחים זו אימי וכעט יש כוונה להעביר אלי את החלק היחסי הזה כמתנה.השאלה או אם לדייק השאלות:1. איזה מיסוי חל על  העברת הזכות הזו כמתנה (להדגיש, כרגע זהו שטח אדמה שעתיד להבנות עליו בניין בן 6 קומות)2. האם יש מס רכישה? והאם דין עלות המס שווה למיסוי דירה רגילה (יחידה במקרה שלי) לעומת מיסוי שטח אדמה - אם זה משנה..?3. האם קיים מס שבח בהעברת זכות כמתנה?4. במידה ושולם מס רכישה בשלב שהבניין טרם נבנה, האם יהיה תשלום מס רכישה נוסף כשהנכס יהפוך לדירה?

    • מיסוי בעסקאות קומבינציה
      עו"ד אברהם ללום | 28/09/2011 17:10

      מדובר על שאלה מורכבת בדיני המס, אף על פי שמדובר על מקרה שאינו יחודי, לא יהיה זה המקום הנכון לתת את התשובה מאחר ויש מספר דרכים לפעול וחסרים הרבה נתונים. לגבי העברה ללא תמורה, לא תמיד זה נכון לעשות זאת, זאת מאחר והמועד הקובע הינו המועד בו הדירות מוכנות לצורך מכירה לאחר מכן ותקופת הצינון, עדיף לפעמים שלא לשנות את המצב כעת, יתרה מזו אתם עלולים להינכס לדרגות מס אחרות מאחר ואדם מבוגר יש לו מדרגות מס אחרות. עליכם לפנות לעו"ד שיש לו ניסיון במיסוי וערכית חוזים בעסקאות קומבינציה. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום