דירה שכורה

  • השכרת דירה, כאשר הדירה כבר נמכרה, ובעל הבית מתחלף
    צ. ד. | 23/09/2011 18:00

    שלום רב,הגעתי לדירה מקסימה, שאני מעוניין לשכור, אחרי מאמץ גדול, ואכזבות לא קטנות בדרך. מסתבר שבעל הדירה כבר מכר את הדירה, הוא משכיר אבל הכסף עובר לבעלים החדשים של הדירה, כאשר החוזה נחתם מול שני בעלי הדירה(איך בדיוק זה קורה??). לא כל כך הבנתי מתי הדירה תעבור ידיים בפועל, אך ככל הנראה בשנת הלימודים האקדמאית הקרובה, או מאוחר יותר.איך דואגים ששני בעלי הדירה יכבדו את החוזה, בנוסף איך אני מגן על עצמי במקרה כזה מבחינה משפטית, שמחר-מחרתיים יהיה איזה אירוע כזה או אחר, ובעל הדירה החדש יעשה בעיות, ואולי לא ירצה לכבד את החוזה, או יעיף אותנו?יש איזה סעיף שמישהו כאן מכיר ששווה להכניס לחוזה?יתרה מזאת, לגבי הפסקת החוזה מצד בעל הדירה טרום תקופת החוזה, איך מעגנים בחוזה שדבר כזה לא אפשרי בעת שנת הלימודים?(הדברים האלה מפריעים לי בעיקר כי זה כבר חוזה בין 3 צדדים, וחס וחלילה הדירה תימכר לצד רביעי... בדירה הנוכחית שלי, ידעתי שהכל בסדר, בעלי הדירה היו אנשים נדירים מאוד באמינותם ודאגתם הן לנכס והן לנו, הדיירים, ולא היה מקום לפחד או דאגה מצידנו).שאלה אחרת, כמה בד"כ שמים בצ'ק ביטחון, איך מחשבים את הסכום של צ'ק ביטחון בד"כ? בנוסף רציתי לדעת, מה ההליך של פדיון צ'ק ביטחון? האם מותר לפדות אותו רק בהוראת בימ"ש? איך זה עובד בדיוק כל העניין הזה? כי פעם קודמת נתנו לבעל הדירה צ'ק רגיל, הסכום בו היה 1000 שקל, הצ'ק היה עניין "ג'נטלמני", יותר בשביל להגיד שהיה, אף אחד לא ייחס לזה חשיבות, כאן פתאום רוצים מספר גדול על צ'ק כזה, קצת מפחיד אותי.תודה לכולם :)שבת שלום ושנה טובה :)

    • דירה שכורה
      עו"ד שזר תומר | 24/09/2011 15:40

      ראה עסקה שכזו היא לא כזו נדירה, ונערכת די הרבה, כיוון שאתה הוא הדייר, הייתי ממליץ לך עד מאוד לשכור עו"ד, ולא להסתפק בטיפים שתקבל בפורומים השונים. לעניין שיק בטחון - פרקטית הוא יכול להפקיד אותו בבנק באם יש לו טענה כי ביצעת הפרה של חוזה, אין צורך באישור ביהמ"ש, באם הספקת לבטל את השיק, הוא יפתח תיק הוצאה פועל ואתה תעלה את הטענות שלך על ידי הגשת התנגדות אם לא הספקת לבטל - צריך לתבוע אותו. מבחינה זו, אולי עדיף לך לתת לו שטר חוב ולא שיק בטחון, שכן שטר חוב לא ניתן לפדיון בבנק, וצריך לפתוח תיק, וכך תמיד תהיה לך הזדמנות להתגונן מפניו. לגבי החוזה, יש הרבה הערות, לדוגמא חשוב שאסור שהזכויות שלך יפגעו בכל מקרה, ובכל מקרה, תשאר בדירה במשך תקופת השכירות והאופציה (אם קיימת), ללא קשר לשינוי הבעלים, צריך לציין מי אחראי מפורשות על המיטלטלין ועוד... בהצלחה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.